Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Miben áll a változás?

TrendMan Előzmény: #757731

Nekem az jutott eszembe, hogy ha kisebbrendűségi érzés van benned bármilyen megoldatlan probléma kapcsán, akkor reménytelen megoldanod azt!

Tehát az első feladat az, hogy egy harmonikus viszonyt hozz létre közted és a problémád között.

A saját tapasztalatom pedig az, hogy ha egy megoldatlan problémával kapcsolatban feladatokat tudok adni magamnak, akkor közelebb kerülök a megoldáshoz!

Mert, ha feladatokat tudok adni magamnak, akkor van esélyem jobban megérteni a probléma szerkezetét, sikerélményt gyűjteni - és igy közelebb kerülni a megoldáshoz.

Gond akkor van, ha nem tudom ezt megtenni.

Ez azt jelenti, hogy gondolatban nem vagyok érett a megoldásra.

+++

A cikket nem elemezném szó szerint, inkább csak gondolatébresztő.

Számomra a fő gondolati elem:

A sodródás soha nem jelent megoldást (időleges látszatmegoldás) a közvetlen konfrontáció pedig ritkán (de azért van ilyen).

A legtöbb esetben tudatosan szükséges keresni a kerülőutat, amely először csak kis lépésekkel, később öles léptekkel előrevisz - de a legrosszabb esetben is a megoldatlan probléma mélyebb megértéséhez vezet.

A "Viselkedj úgy, amilyenné válni szeretnél" kifejezés jobb megértésén még én is 'dolgozom'.

Most úgy látom, ez közvetlenül összefügg az utolsó előtti bejegyzésben megfogalmazott gondolattal:"Teremtés és szolgálat"

Mert az utóbbi során tudjuk megérteni a megoldást, enélkül az első pont nem más, mint a forma puszta másolása.

Felvetődik a kérdés, hogy egy olyan világban, ahol egyre kevesebb példakép van, nem devalválódik-e a 'Viselkedj úgy, amilyenné válni szeretnél" gondolat értéke?

---

Az említett söröző a Móricz Zsigmond körtéren van, ahol kb. 2 éve újraalkották a Sarki Tanszék enteriőrjét (nem a reklám helye).

Itt azóta nemcsak Einstein említett gondolatát olvashatjuk a falon, de sok más elhíresült gondolatot is a filmvilág alkotásaiból.