Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Görög dráma napjai

rbbj11 Előzmény: #736579

azért ez mekkora már, h. az 5 évnyi okos jotanacsaik mellett taccsra ment az ország, de most is meg akarják mondani a tutit....

"Vészjósló javaslat az IMF-től

A korábban becsültnél is nagyobb adósságelengedésre van szüksége Görögországnak – állítja a Nemzetközi Valutaalap egy elemzése. A Reuters által megszerzett elemzés szerint a tagországoknak fontolóra kellene venniük egy harmincéves törlesztési halasztást minden európai adósságra, beleértve az új hiteleket is. Ezenkívül a futamidők jelentős meghosszabbítására, illetve más könnyítésre is szükség lenne, vagy komoly adósságleírásra. Ellenkező esetben az adósság évtizedekre fenntarthatatlanná válik, ha a görög államadósság besorolása a legjobb, AAA-s szint alá kerül.

A hírügynökség egy uniós forrásra hivatkozva úgy tudja, a javaslat alapját képező adatokat az IMF már szombaton a tagállamok rendelkezésére bocsátotta, vagyis ezeknek az ismeretében állapodtak meg az athéni kormánnyal. Egy korábbi, ugyancsak adósságelengedést javasló IMF-dokumentum néhány nappal a július 5-i népszavazás előtt szivárgott ki, ami komoly adu volt Alekszisz Ciprasz kezében."