Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #733603ha nyitott ember vagy az nem azt jelenti bárki bemehet a lakásodba és elveszi azt ami épp tetszik..vagy kieszi a hűtőd...
Sztem annyira nem bonyolult amit Orbánék mondanak.. Ha valaki menekül akkor az első biztos helyen megpihen és várja mikor mehet haza..de nem az, hogy 3-4 országon átszalad..oda ahol a legjobb neki..
Az sem feltétlenül jó.. ha a tűlünk ausztriába vagy németekhez menekülteket átválogatják..és a semmire sem jókat visszaküldik ide..miközben egy másik euország felöl a görögök felöl jöttek.
Megértem én szomorú, hogy embereknek ekkora áldozatot kell vállalniuk, hogy családdal együtt beülnek egy lélekvesztőbe és lesz ami lesz.. de ehhez hozzájárul a nagyhatalmak és a nagy cégek kizsákmányoló politikája is..talán nem 1 dollárt kellene fizetni ezeknek az embereknek..
Afrikában azok a részek szegények ahonnan nincs mit elvenni..ahol meg van ott jó a diktátor is..
Ha most befogad európa minden menekültet.. akkor ne évi 100-200ezer hanem egymillió ember fog elindulni.
A másik ha menekült vagyok akkor udvarias és jólnevelt vagyok.. alkalmazkodom..és kuncsorgom.. nem pedig lopok amit érek a más tulajdonából.