Re: nincs cím
tozsdenyul Előzmény: #718746ne próbáld már szándékosan félreérteni, ha azt mondod, hogy az általad útált, rohadt libsi hazaáruló, IMF bérenc Simor direkt ki akar baszni az országgal - ugyan erre nem nagyon tudsz meggyőző előzményt tálalni - és ezért 4%-on tartja a kamatot, vagy annyira elvetemült, hogy 5%-on - arra azt mondom, hogy még belefér egy elfogult világképbe, és simán elképzelhetőnek tartom, nem zárom ki, mint lehetőséget. Mert lehet akár bérenc is.
Azt, hogy többször leírod, hogy a mostani környezetben 7% lenne a kamat, az az elfogultság olyan foka, olyan mértékű butaság, amit nem tudok a realitásokkal és a tényadatokkal összeegyeztetni.
Ehhez semmi köze hogy Simorról, vagy Matóról mi a véleményem, sem hogy te már hány évvel ezelőtt megmondtad hogy mennyi lesz a kamat, ez szimplán nem fér bele a realitásokba, de ha okos akarsz lenni, azt mondd meg jövőre mennyi lesz a kamat, meg a HUF, miután a görögök kiléptek az eu-ból, és hogyan ment minket meg Mató egy huszáros lépéssel. Azt hogy kötvénypiaci buborék lesz, és kiváló hozamkörnyezet, az nekem speciel évek óta nem új, de okosnak sem akarok látszani, az igaz - nem nehéz ilyen piacon jegybankárnak lenni.
A jövő évet megmondani nem olyan egyszerű szerintem, azzal villogj, ne azzal, hogy Simor hogyan tartaná teoretikusan most a 7%-ot. Ami a reális határokba nem fér bele szerintem.