Hozzászólás
RönéSzia Ricsi , erről mi a véleményed ?
A vatikáni vezetés sem tagadja, hogy 353 és 451 között számos zsinaton Jézus tanításának egy részét tiltottá (vagyis apokriffé) nyilvánították. Azt viszont csak 1945-ben tudtuk meg, hogy ez a rész: a 95 %-a ! Ezekből olvashatsz a jegyzet 2. felében.
A "Jézus" szó szanszkrit jelentése = a Fény "gyermeke". Ha Mária Isten gyermekének gondolta volna, akkor Azt a nevet adta volna neki. A Fény nem a katolikus hitbe illik, hanem egy mostani spirituális irányzatba. Akkor nem lehetséges, hogy ugyanarról beszélt Jézus, mint a mostani spirituális mesterek ?
Azt mondta "Én vagyok a világ világossága." - A Fény ?
De azt is mondta a tanítványainak: "Ti vagytok a világ világossága." (Máté 5.14) Hogy is van ez ? Ugyan az vagyunk, mint Jézus ? Ő azt tanította (mint minden IGAZI mester), hogy aki őt követi, az UGYAN ODA juthat el, mint ő, SŐT TOVÁBB ! > "Példát adtam, hogy amit én tettem, Ti is tegyétek meg !" + "... aki hisz bennem, az ugyan azokat a tetteket viszi végbe, amiket én, SŐT MÉG NAGYOBBAKAT IS végbevisz ... !" (János 14:12) Márpedig egy "isten fia" nem mondaná azt, hogy ti emberek majd nagyobb dolgokat is tesztek, mint most én.
Talán úgy értette: többre is képesek vagytok, mint kézrátétellel gyógyítani, vízen járni, stb ?
Választ fogsz kapni.
"Az atya bennem van, és én őbenne vagyok." (János 14.10)
Atya = a kozmikus közös tudat, az IS-TE-(é)N.
De bárhogy is értelmezzük az Atyát, Jézus nem lehet az ő FIA, hisz milyen értelmetlen így: "Az apám bennem van, én pedig az apámban vagyok." :)
Ezen kívül .. ha mi is a "világ világossága" vagyunk (ha Jézust követjük), akkor bennünk is ott van az "Atya" és mi is az "Atyában" vagyunk. Tehát újra csak egy mostani spirituális tanítás jön ki, csak így értelmes:
"Az atya bennem van, és én őbenne vagyok." = A Közös tudat bennem van, és én őbenne vagyok.
Hogyan lehet benne a közös tudat ?
Alaje azt mondta: "Senki sem tud mindent, de kapcsolatba tudunk kerülni a Lét tudatosságával."
Jézus pedig így folytatta annak idején: "A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van."
Tehát Jézus tanításai nem a katolikus vallást képviselik, hanem a mostani spirituális irányzatot.