Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

... a harmados szabály ...

TrendMan

(Ricsinek tett korábbi igéretemhez híven:-DDD

Kiváncsi vagyok valaki ismeri-e más néven ill. találunk-e hozzá valamilyen egyéb hivatkozást?

Mivel nem szeretjük a szájbarágós dolgokat, próbáljuk mesébe ágyazva:

...........................

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy földműves, annak meg három fia.

A földműves nem volt gazdag, de nem volt szegény sem, mondhatni akkoriban a középosztályt képviselte, valóságos kis földbirtokos volt.

Mivel azonban elsőbbségi örökösödés volt, tudni lehetett, hogy a legidősebb fiú örökli majd a birtokot. Ezért aztán egész nap szorgalmasan igyekezett elsajátítani a gazdálkodás összes csínját-bínját meg fogását azért, hogy ha majd rákerül a sor, akkor jó gazda váljék belőle.

A középső fiú tudta, hogy majd megörökli a pénzt meg az ingóságokat - mert apja így rendelkezett - ezért hát egész napját az ivócimboráival töltötte, a lányokat kajtatta és mozgalmat indított 'Élj a mának" felkiáltással. (Köztünk legyen szólva akkora népszerűségre tett szert a környéken, hogy késöbb menő helyi politikus vált belőle.)

A legkisebb fiú azonban tudta, hogy nem örököl majd egy kanyi vasat sem, ezért elindult világot látni. A mamóka sütött neki hamuban sült pogácsát, a papóka meg adott neki GPS-t, nehogy eltévedjen.

Ment-ment, már hetedhétországon is túl járt, de még az Óperencián innen, amikor egy nagy sötét császárságba ért. A császárságot hatalmas setétség uralta, mert egy óriási nagy korrupt sárkány terpeszkedett felette. A császár már nem volt fiatal, viszont már benne járt a korban, egész életét a korrupt sárkány elleni harcnak szentelte, mindhiába.

Amint a fiú az országba ért, hallja ám, hogy a császár meghirdeti, annak adja fele császárságát és a lánya kezét, aki legyőzi a korrupt sárkányt.

Mivel tiszta lelkű fiú volt, nosza jelentkezett a császárnál.

- Egy életem, egy halálom, én ezt itten megpróbálom mondta, amikor a császár elé vezették.

Úgy is lett - és mivel az ilyent tiszta lelkű fiuknak titkos fegyvereik vannak, nem tudhatjuk miként és mi módon - de legyőzte a sárkányt.

A nagy győzelem után nagy világosság és fényesség derült az országra, amikor a fiú ismét a császár elé járult délidő volt. Szóltak a fanfárok, a jónépek éljeneztek és a császár a következőket mondotta:

- Fiam! Nagy jótéteményt hoztál az országomra! A fele császárságomat mégsem adhatom neked, hiszen nem értesz a kormányzáshoz. A lányom kezét sem adhatom neked, mert azt már a szomszéd hercegnek ígértem.

- De kérlek fogadd el ezt a nagy halom aranyat, hálám jeléül. Továbbá válassz egy lányt a hárememből, ahol nem egy, de ezer lányból lehet választani. Ezután menj isten hírével és legyetek boldogok!

- Mivel azonban a kormányzás sürget, ne gondolkodj túl sokat, gyere ide holnap ugyanebben az időben és az összes lány a hárememből egyenként felvonul előtted. Akkor és csak akkor, amikor azt mondod Állj! az a lány, aki éppen előtted elvonul a tiéd lehet!

Húú, nagyon megörült a fiú, de ugyanakkor nagyon főtt is a feje, hogyan válasszon jól a háremből, hogy később ne bánja meg a választását?

Ezért aztán bevette magát még aznap a császári könyvtárba, egész délután és másnap egész délelőtt olvasott, a nagy költők, matematikusok és még ki tudja milyen tudós szerzetek műveit tanulmányozta, mígnem eljött a dél és ismét a császár elé járult.

A császár (ezúttal) állta a szavát, az 1000 gyönyörű lány elvonult egyik a másik után, a fiú azonban nyugodt maradt. Egészen addig, amíg valahol 300 és 400 között megejtette a választását.

Ezután kézen fogta választottját - másik kezében a ló kantárját- mely az arannyal roskadásig megrakott szekeret húzta - elindultak hogy boldogan éljenek, amíg meg nem halnak.

Nem tudjuk mi lett velük, kirabolták őket a határban vagy sem és sajnos azt is elfelejtettem, hogy melyik híres műből merítette az ötletet, hogy pont így kell választani.

De, hogy az egyik leggyönyörűbb lányt választotta a háremből, az biztos.

(Ha a császár háreme még nagyobb lett volna, az én mesém is tovább tartott volna :-)