Re: nincs cím
rbbj11 Előzmény: #715638En eleg reg kereskedem orosz rv-kel, nagyon sokszor volt alapom is, de meg sose voltam ennyire negativ a kilatasokkal kapcsolatban, pedig az orosz valsag ota (akkor meg nem kereskedtem) minden nagy esest megvettem az orosz piacon.
Ha megnezed, a leertekelödesen reg tul vagyunk, jelnleg nem azert esik mar az orosz piac, mert pänik van, epp ellenkezöleg, az mär megvolt. Most azert esik, mert az egyre rosszabb profitszamokat arazzak. Pl. gazprom hiäba zuhant sokat, semmivel sincs most melyebben ertekelve, mint nyäron.
A pänik akkor jo veteli lehetöseg, ha nincsenek mögötte romlo fundamentumok. De ezuttal nagyon is vannak. Nulla gazdasagi növekedes, olyan magas olajar mellett, ami siman felezödhet meg. Majd akkor lesz igazi pänik sztem, mikor olaj 40 usd alä megy. Es en azt sem hiszem, hogy ez ne lenne nyuagat erdeke: mivel a penznyomda nem füti a gazdasagot, nagyon is kapora jönnek az alacsony nyersanyagarak, amivel megint evekig el lehet mismäsolni az adossagcsapdät.