Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Borska Előzmény: #715009

A gondolatébresztőd után egy picit kutakodtam :) a költségvetési törvény miatt az állam adóság euró részének elszámolása egy előre "kalkulált" értékkel történik, amit az előző évi költségvetési javaslat tartalmaz , és a tárgy év dec 31. én aktuális MNB eurhuf árfolyam határoz meg. Ennek manipulálására a legjobb példa a tavaly évvégi árfolyam beállítás dec utolsó hetének impozáns huf erősödése, és a betüre pontos záró beállítás:

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/telibe_talalta_a_kormany_az_ev_vegi_forintarfolyamot.194990.html

Ha ez idén is működik ,akkor a tényszámok :

" 3. § (1) A Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (a továbbiakban: Gst.) 4. § (1) bekezdése alapján az államháztartás két alrendszere és a kormányzati szektorba sorolt egyéb szervezetek 2014. december 31-ére tervezett adóssága 296,9 forint/euró, 240,6 forint/svájci frank és 225,0 forint/amerikai dollár árfolyam mellett az államháztartás központi alrendszerében 23 392,7 milliárd forint, az államháztartás önkormányzati alrendszerében 40,0 milliárd forint, a kormányzati szektorba sorolt egyéb szervezeteknél 163,4 milliárd forint. "

...kíváncsi vagyok , mert ez már nem 2-3 forintnyi elmozdulás, ha pedig számottevő eltérés lesz és romlik a mutatónk az a köv év elejétől újabb huf eladásokat generálhat mind eur mind usd vel szemben

kiderül