Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

tozsdenyul Előzmény: #694010

természetesen megint sok a pontatlanság:

a példa az úgy áll, hogy a hahások megindulnak Budapesten, majd Szeged, Debrecen, Miskolc, Pécs önkormányzata betiltja a Fideszt, a parlamentben pedig a képviselők több, mint 2/3-a, tehát fideszes képviselők is (egyébként 328-0 arányban) lemondatja janukovicsot. Nem az utca embere, hanem választásokon megválasztott képviselők több, mint 2/3-a, a fideszesek is. Ezután Győr, népszavazni szeretne Győrött hogy ők inkább Ausztriához tartoznának. Valami ilyesmi a párhuzam, persze az etnikai dolgokkal megbonyolítva.

A parlament csak ezt követően tiltja be a pártot.

22-én mondatja le a parlament janut, 24-én tiltja be a pártot, addig a régiók/önkormányzatok egy része tiltotta be a pártot (amit közjogilag nehezen tudok értelmezni, de nem vagyok szagértő)

Erre mondod, hogy nem legitim. (Az valószínű hogy, nem alkotmányos, és természetesen legitim majd egy népszavazással/választással megerősített aktus lesz, amire mielőbb szükség is lesz, de nem ugyanaz, mint ami a krímben ment, ahol a képviselők kisebbsége volt jelen és szavazott új vezetést, és egyébként sem rendelhetnek el népszavazást az alkotmányos kereteken belül )

De ez szőrözgetés, itt nem a politikai/alkotmányos keret a lényeg, legitim az lesz, amit az EU/Kína, vagy ENSZ stb. annak elfogad, vagy amit Oroszo. erővel kikényszerít de facto, amennyiben később azt elfogadják legitimnek, mondjuk egy békeszerződéssel vagy hasonló.

Egy általános ukrajnai választás feltehetően alkotmányos és legitim lesz, még akkor is, ha most ex lex állapotok vannak, egy krími népszavazás egyáltalán nem biztos hogy legitim lehet egyáltalán (mert nincs ilyesmire alkotmányos lehetőség).