Re: nincs cím
Sumér harcos Előzmény: #678462még érdekességképpen azért ez kiván egy kiegészitést....:)
ez nem neked szól!
,hanem ugy az ösznépi elferditett tudatú fiatalságnak.
nincs ezzel gond, a mai 50alattiaknak, egyszerűen fogalmuk sincs hogy néz ki közelről egy nagybőgő,egy primás,egy hallgató nóta,egy néptánc ,nincs pénz,nincsenek már élőzenés helyek,mig 1960-ban még ezt mindenki tudta,de ezt teljesen kiőlte az emberekből a 1980-as években érkező szintipop,és a társadalmi korosztályos különbségek,és az agymosottág.
nem probléma ez,de....
ha az asztalhoz odajön a primás és nagybőgős,az általában NEM! lakodalmas,nem tangó,nem opera,hanem 85%-ban hallgató és un. nóta.
na most,mint irtam volt... nyáron belefutottam Erdélyben egy rendezvény során, olyan emberekkel ,akik este 8kor elkezdték a hallgatót és reggel 6kor még tartott belőle,a Hargita Néptáncegyüttes zenekara(őket most nem linkelem)húzta,miközben hurokból lógott a lej és a forint,jó bor,jó zenekar,remek 25-35fős társulat,egy zsögödfürdői nyaraló teraszán reggelig.
Olyan Cigánybanda volt,hogy félelmetes-minden hang,ütem kijátszva,pörgött a bőgő,de az ütemet ugyanott kapta el,ahol elő volt irva.Kell ettől jobb??:)
még kuplejárba sem ment volna senki szivesebben:)
vagy amikor megnéz az ember egy Budapest,Honvéd,vagy Állami néptáncegyüttest a szinpadon,a mögött az Ir xarok is elbújhatnak,ugy csattog.
voltam néhány éve egy kanbulin,zenész volt rendezve.....voltunk ott 15-18-an,senki azaz senki nem tudott 2főn kivűl szinte 2nótát egymás után(az egyik fő én voltam ebből is).
tragédia,nem más ez....
vagy Egerben voltam a Szaljakavölgyben....pincesoron megy a cigánybanda végig az asztalokon...tragikus volt a kép,senki nem tud egy nótát ....ha én odahivom őket- 4órát is maradnak,és erre büszke vagyok,ennyi...
most végignézve a fiatalságon a környezetemben igazán profiszintet megütően,ebben a műfajban -1 azaz 1főt ismerek,de már ő is 1975ös születésű,ez a korosztály alatt(amely az enyém is,de ugyan már ez is tragikus) következik az igazi NIHIL,semmi,nagy semmi,senki nincs......
ez a tragédia...
mindezt ugy mondom és irom,hogy 1989-2006 között,ha vki azt mondja,többet csavargott, járt house buliba,discoba,klubbokba,mint én az hazudik-fénykoromban heti 4buli garantált volt az ország 4pontján,tehát ezzel azt kivánom csak alátámasztani,hogy nem ragadtam meg 1920-ban.:)