Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: megoldások

Grizzly Géza Előzmény: #649743

"Valodikarosult | 2013. augusztus 15. | 13:01:56

Tisztelt Varga Mihály!

Válaszokat várok! És hogy halljátok meg sok ember halálsikolyát!

Első pontban arról írok, hogy milyen rosszul gondolkodtok a devizahitelesek „megsegítését” illetően. Az ócsai telep kudarc, ezzel szemben egyes csoportokat mennyire megsegítettetek, másokat pusztulásba visztek. A második pontban pedig tájékoztatlak, hogy létezik lakáscélú szabad felhasználású hitel is.

1,

Bemutatom két barátom és a saját esetemet.

A, Én. Felvettem 9 milla CHF alapú lakáscélú szabad felhasználású hitelt . 5 éve fizetem jelenleg 14 milla a tartozás, a lakás forgalmi értéke 10 milla. Árfolyamgáttal fizethetem 105 ezresével, így 5 év múlva (addig befizetve 6,2 millát) jelenlegi árfolyamon 12 milla lenne a tartozás...

B , Peti. Felvett 9 milla CHF alapú lakáscélú hitelt . Nem fizeti 1 éve jelenleg 15 milla a tartozás, a lakás forgalmi értéke 10 milla. Az eszközkezelő megveszi 5 millióért, Ő fizet havi 10 ezres lakbért 5 évig (600 ezer Ft) , majd megveheti 5 milla + jegybanki alapkamatért.

C, Krisztián Felvett 5 milla személyi hitelt több banktól. Jelenleg 12 milla tartozása van, semmi „vagyon”. Nem bejelentve dolgozik jelenleg, de már elvált, a bejelentett béréből is csak gyerektartást vonhatnak majd. A magáncsőddel pár év alatt megszabadulhat a hitelétől.

Varga Mihály! A becsületesen, rendesen fizetőknek milyen alternatívát kínál?? Mert az nem alternatíva, hogy van aki magáncsődbe menekülhet, van aki 5 éves hiteltörlesztési díjbefizetésével megtarthatja a lakását és törlik az adósságát (b), míg aki rendesen fizette eddig is a nem jogos (árfolyamveszteség és növekvő kamatteher egyoldalú áthárítása) törlesztést az még 5 év múlva is többel tartozik, mint a lakás forgalmi értéke."