Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #638362

Az emberi mulasztás? Pontosan én sem emlékszem rá, így csak gyorsan próbálom összefoglalni:

- az erőmű nem felelt meg a szabályoknak, amiről az erőmű vezetése tudott, de a szamuráj "kuss" ideológiával nem engedte, hogy erről szó essen.

- az erőmű biztonsági berendezései nem voltak rendben és egyebekben is tervezési hibásak voltak, amiről tudtak, de nem beszéltek.

- amikor a szökőár elmosta a szivattyútelepet a tengerparton, akkor ahelyett, hogy azonnal megálltak volna, még próbálkoztak egy kicsit azzal, hogy hátha megy víz nélkül is az erőmű.

- amikor kezelhetetlenné kezdett válni a helyzet, akkor kiderült, hogy nincs katasztrófavédelmi tervük, ergo rögtönözni kezdtek.

- mivel rögtönözni kezdtek, ezért teljes baromságokat műveltek.

- mivel baromságokat műveltek, ezért nem foglalkoztak olyan baromságokkal, mint például azzal, hogy vészjelzést adjanak le, hogy meneküljön a lakosság amerre lát és amerre tud.

- mivel nem kértek segítséget (szamurájszellem), ezért sokkal nagyobbá vált a probléma, mint amit kezelni lehetett volna, így már megállíthatatlan volt az atomrobbanás, amely a problémakör helyes kezelésével valószínűleg elkerülhetetlen lett volna.

- és végezetül: Csernobili színvonalat közelítő módon hazudtak, titkoltak el történéseket, folyamatokat és csak jóval később ismerték be, hogy komoly a probléma, mint ahogy ez már teljességgel nyilvánvaló volt mindenki számára. Ez ügyben ugyanis emlékeztetnélek arra, hogy nem a földrengés+szökőárkor robbant fel a reaktor és robbant le a biztonsági zóna teteje, hanem jóval később. Az első hírek arról szóltak ugyanis, hogy az atomerőművek rendben vannak.

Szóval, egy Japánban, ahol tudható, hogy komoly szökőár veszély van, ott nem is lehetett volna EGY, azaz EGYETLEN TENGERPARTI szivattyútelepre alapozva erőművet építeni, vagy ha mégis megépült, haladéktalanul alternatív hűtőközegforásról kellett volan gondoskodni. Az erőművet ugyanis nem a földrengés vagy a szökőár tette váratlanul gallyra, hanem egy nagyon is várható, tudható esemény, amit nem vett komolyan az erőmű vezetése.

Egész Japánban erre bazíroztak, ez jól látható abból, hogy amikor a MINIÁLIS felülvizsgálatot megcsinálták ezeknél az erőműveknél, akkor azok szinte összességét le is kellett azonnal állítani, pusztán azért, mert a hatályos jogszabályok alapján fel sem épülhettek volna.

Na nehogy már azt mondd, hogy nem emberi mulasztás ilyen feltételrendszerben erőmű igazgatójának lenni...