Re: A betétesek pénzéből tőkésítette volna fel a takarékokat Demján
Előzmény: #636944Nem vettem én át semmit, egyszerűen csak megírtam, hogy nem tetszik az államosítás és nem tetszik az, amikor nem tisztelik a magántulajdont.
Erre pedig nem magyarázat az, hogy majd negyven év múlva mi lesz, mert ezt negyven évig hallgattuk az előző rendszerben, hogy majd jövőre jobb lesz.
Talán köszönjük meg a Fidesznek, hogy ezt most újrakezdjük? Polgári demokráciát nem lehet önkényre építeni, és a 3%-os hiánycél és növekvő gazdaság elérése után ezeknek a lépéseknek semmiféle indokot nem lehet találni.
Ezt csak megmagyarázni lehet. És bár nem emlékszem arra, hogy Ricsi ezt írta volna, avagy ebben a gondolatmenetben jutott volna erre, de ha ő is arra a következtetésre jutott, hogy nem jó az, ha az államosítást megmagyarázzuk, akkor valóban egyetértek vele. Ha pedig az az ő stílusa, hogy "ezt már nem kellene megmagyarázni", akkor sem arról van szó, hogy átvettem ezt, hanem azt, hogy mindig is ilyen voltam, legfeljebb csak egyeseknek szokatlan az, hogy ezt most éppen ezzel a kormánnyal szemben alkalmazom.
Pedig nincs ebben semmi szokatlan: ez a következetesség.