Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Nulla hulladék, Trashed – No place for waste

Netmaster Előzmény: #634767

1. Korrekt. És mondjuk egy cipőboltba is viszed a szatyrot? :)

3. Nem "mit", mert mindig van mit: háztartási zöldhulladékot. A kérdés inkább a "hol", a válasz pedig kertes családi házban vagy akár társasházban. Pl.:

4. Ezt így nem tudom értelmezni, attól függ mit veszel, milyen jellegű javításról van szó, vagy milyen alkatrész cseréjére van szükség. Sajnos az üzleti modell gyakran olyan, hogy rákényszerítsen, inkább vegyél újat, és olyan eszközt adnak el neked, amit valóban drágább javíttatni, mint újat venni helyette.

Egy példa, pár éve elromlott itthon a kávéfőző, konkrétan szétcsavarozni is hosszas szenvedés árán sikerült csak, mert speciális csavarokkal szerelték (most nem nézem meg, de ha jól emlékszem security torx volt). Valahogy kiszenvedtük őket, végül kiderült, hogy csak egy tömítést kellett belül cserélni. Nem mondom, hogy minden ilyen, nyilván pl. egy hi-tech eszközt tényleg drágább vagy lehetetlen javítani, de ott is mindent megtesznek, hogy minél nagyobb részegységeket lehessen csak cserélni benne.

9. Lehet, de akkor itt is az üzleti modellel van baj. Gondolj bele, megveszed a könyvet, elolvasod, esetleg többen is a családból, aztán évekig áll a polcon, már ha egyáltalán újból kézbe veszitek. Természetesen vannak olyan könyvek is, amik jó, ha mindig kéznél vannak, de a többség nem ilyen.