Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #632103

"Ha félnék, akkor vennék mondjuk Djia-t is, meg Ausztrál tőzsdeindexet is, meg valami Afrikait is, és akkor minden földrészen bebiztosítottam magam. Jah, meg persze valami Ázsiait, de azt nagyon meg kellene gondolni, mert Japán kicsi, Kína kommunista, India meg még szerintem nem elég erős. Ott lennének gondjaim csak:)"

A részvényindexek korrelálnak, esésben mind bezuhanna. Az nyersanyagkapcsolt ausztrál főleg. Én ezen vesztettem (nem realizáltan) sokat, hogy a portfolio.hu írogatta 2007-2008-ban a decoupling-ot (persze azóta csöndben vannak), hogy a fejlődő piacok elválnak a fejlettektől, mert belső fogyasztás, meg a stb...közhely. Nem így lett, természetesen zuhantak a nyugatiakkal együtt, egy időben, holott még semmilyen tényleges átgyűrűzés nem volt. Szóval baromság ez az opció. Olyan nem nagyon van, hogy egy ország kimarad az esésből egy giga pánik esetében. Olyan már lehet viszont, hogy egy ország lent is marad.

Sokkal jobb stratégia az amit futtattál, hogy ellentétes pozíciókat billegtetsz...abban nagyobb fantázia van, mert valamelyik mindig bejön. A méretezést meg már kitaláltad, mint szisztémát...