Re: nincs cím
Előzmény: #632103"Én ugye Dax-al kereskedem, ez a legnagyobb 30 német cég."
Tényleg komolyan érdekelne, hogy ez mondjuk százalékban kifejezve mennyit hoz éves szinte mondjuk 10 éves átlagban, HA NEM NYÚLSZ HOZZÁ?
"Nézd meg, olyan cégek vannak most is benne, amik a háború előtt is léteztek. Németországot porig bombázták, mégis élnek a cégek, és sokkal többet érnek."
A háború előtti papírok megmaradtak a háború után is, azaz a korábban szerzett részesedések érvényben maradtak utána is? Érdekel, komoly a kérdés. Ugyanis önmagában az, hogy a régi cégek ott vannak, az nem jelent semmit, ha egyszer mondjuk tabula rasa folytán az értékpapírok elveszítették az értéküket és utána újabb beárazás történt új tőkével és a régi papírok annulálásával.
"Ha félnék, akkor vennék mondjuk Djia-t is, meg Ausztrál tőzsdeindexet is, meg valami Afrikait is, és akkor minden földrészen bebiztosítottam magam."
Na most értettem meg a különbséget a gondolkodásmódunkban :) Te most úgy állsz ehhez hozzá, hogy azzal, hogy kontinensenként diverzifikálsz, azzal kivéded a rendszerben esetleg fellépő problémát, anomáliát, én pedig pont úgy állok hozzá, hogy pont abban változott meg a világ, hogy a korábbi kontinentális problémák igazából megszűntek és globálisra nőttek, vagyis csak látszólag van diverzifikálva a vagyon különböző kontinenseken, ha egyebekben ugyanabban az instrumentumban van. Mert ez ugyanaz az instrumentum, ugyanaz a rendszer, tehát egy rendszerintű hiba az egészet borítaná be és nem csak egy adott kontinenst. És nekem pont ez a bajom, az hogy ez a módszer már nem diverzifikálás, mert valójában bár nem ugyanabban az országban van, de mégis ugyanabban a rendszerben van a vagyonod.