Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #632064

"a). Ha valami egyszerű dolgot sokáig fejtegetnek, mert elsőre is megértem."

Azt felejted el, hogy nem privátban beszélgetünk egymás között - abból, hogy valami számodra és számomra egyértelmű, még nem következik az, hogy mások számára is az.

"b). A politikai dolgokban azt, amit eddig csináltál, tök mindegy, mi volt, te hurráoptimista voltál."

Én optimista alkat vagyok, szeretem a jó dolgokat látni. Tekintettel arra, hogy az országra és az emberekre inkább a pesszimizmus a jellemző, szerintem hasznos dolog az, ha valaki képes arra, hogy egy ilyen környezetben is megtalálja a reményt és azt, aminek örülni lehet. Ráadásul az, hogy ilyennek mutatom az országot és a történéseket, az nem vakságból fakad, vagy hülyeségből, hanem abból, hogy megmutassam: ÍGY IS lehet nézni a történéseket. Tudod, valami ilyesmiről szólt az "Élet szép" című film is, vagy amit már idéztem, a Don Juan de Marco. Nem arról van szó, hogy nem veszem észre, hogy mi vesz körül :)

"Én látom, mi megy ebben az országban, és mint gondolom kiderült, nem mai gyerek vagyok."

Én sem, csak ezt általában nem szokták elhinni, mert nem értik és hiszik el az emberek azt, hogy annak ellenére, hogy valaki itt éldegéli az életét még láthatja szépnek az életet és az országban történteket. Paradox módon ugyanis pont azért nem érdekel, hogy ki van uralmon, pont ezért nem érdekel a propaganda, mert annak hossszú távon nincs semmi jelentősége. Ha valaki ezzel törődik, a propagandának hisz, ha ennek alapján akarja élni az életét, akkor már régen rossz szerintem. Ezért nem foglalkozom vele és ezért használom a saját szemüvegemet.

"Ezért engem már igencsak nehéz megetetni sikerpropagandával. Jah, és mint említettem, utazom sokat, és látok sokfelé sokmindent, és így van összehasonlítási alapom is."

Utazásaid közben, mondjuk 10 éve milyennek írtad volna le Portugáliát, öt éve görögországot, vagy tavaly Ciprust? Mert én sacc/kb úgy, hogy fényévekkel húztak el mellettünk.

Én egy dolgot látok alapvető különbségnek: Ilyen pesszimista, depressziós népességgel máshol nem találkoztam mint ebben az országban. Akkor meg miért is lenne baj, ha próbálom szépnek mutatni az életet? :) Én nem hazudok, ha megnézed, ha még jobban megnézed, SOHA nem éltettem a kormányt, vagy a politikusokat. Én csak az országot éltettem éltetem, mert számomra fontos.

Ha pedig egészen jobban megnézed és visszagondolsz, ugye tudod hogy lehet megfogalmazni valójában a legfontosabb kritikát velem kapcsolatban egyetlen mondatban?

Az a baj velem, hogy nem szidom a kormányt és nem vagyok depressziós.