Re: nincs cím
Előzmény: #632018"Apám oldaláról mi baromi gazdagok voltunk, rengeteg ingatlannal, amit aztán állambácsi elvett, és rá 40 évre meg odaadta azoknak fillérekért, akik éppen akkor laktak benne."
Egyébként ez is igaz, ezt valóban kifelejtettem, sokszor a családi karma és törénelem is belejátszik a döntésekbe. Nálunk például pont fordítva volt, nálunk nem ingatlan volt, hanem megtakarítás, ami teljesen elértéktelenedett. Sőt mi több, mivel ez volt a jellemzőbb, valószínűleg ezért sem rajonganak ma Magyarországon az emberek a kockázatosabb befektetések miatt, azért sokakban él még a "békekölcsön" meg a hiperinfláció emléke is. Ugyanakkor bennem lehet még az is, hogy a "vállalkozási rész" az még valamicske kárpótlást is hozott, mert például a cséplőgép és a földek elvétele miatt kaptunk valamennyi kárpótlási jegyet is, azaz az nem zéróra íródott le.
Mindamellett én úgy vélem, mindegyik esetre igaz az, hogy valójában az az akkor élő rokonaink nem ismerték fel a realitást, azt, hogy ilyen extrém esetben minden belföldi instrumentumtól szabadulni kell és Svájcba, vagy Amerikába kell allokálni a vagyont - de legalábbis nagyobb részben, mert ebből nem szabad érzelmi kérdést csinálni, avagy azt, hogy "ráérünk arra még".
Egyébként, tényleg az a helyzet, hogy ma alakul ki egy olyan új generáció, aminek ez már tényleg a múlt távoli ködébe vész és már csak "legenda", ami nem ismétlődhet meg.
"Képzeld, nagyrészt végigolvastam :D"
Meg is lepett és örülök is neki :)