Re: nincs cím
Előzmény: #631293Szerintem megint félreérthetően írtam. Nem azt akartam írni, hogy a tank volt elavult, hanem hogy igazából egy elavult I.Vh-s megoldást szedtek elő, mert nem volt más ötletük. Így került vissza a tankba a rögzített ágyú a testbe, az egyenes páncélzat, a felül visszafelé futó lánctalp, a kilátást akadályozó előre ugró első lánckerék.
A Matilda MkII egy lényegesen korszerűbb jármű volt tervezésileg, az egy más kérdés, hogy a 88mm-esek tüzében úgy hullott, mint az agyaggalamb lövészeten a céltárgyak, hiszen nem ilyen tűzerő ellenében tervezték.
Ha úgy tetszik, amikor kiderült, hogy a Matilda MkII esélytelen a német páncéltörő légvédelmi ágyúk ellenében, akkor nem kicsit ugyanazt a taktikát követték, mint a németek a Tigrissel: Építettek egy olyan - a kor színvonalán - böszme nehéz és páncélzatú tankot egyenes homlokfallal egy I.Vhs tank logikai alapjaira, ami felvehette a versenyt a német tankokkal.
De maga az elképzelés, amiben a rögzített testben van a komoly elsődleges fegyver, és a toronyban egy másik, az azért erősen az I. Vh-ban alkalmazott logika volt ami tulajdonképpen a II.Vh elejére elavulttá lett. Itt meg újra előhúzták, mert nem volt más ötletük. És bevált.