Re: Keg-very up
Trisz Előzmény: #630977Nem akarom, hogy ismét hatalmas veszekedésekbe rohanjunk. Ezért javaslom, hogy egy pillanatra tekintsünk el KEG-től. Vegyünk egy általános példát:
Egy cég működése veszélybe kerül és csődöt jelent. Történetesen van egy rafkós gazdasági vezetője és kicsit rátesz még egy lapáttal a rossz kilátásokra. Ha nagyon tisztességes lenne, akkor olyan csődegyezséget javasolna, hogy 60%-os mértékben ki tudja egyenlíteni a tartozásokat. Mivel a saját cégének az érdekeit igyekszik érvényesíteni, ezért viszont úgy színezi a képet, hogy csak 50%-ban képes a cég rendezni az adósságokat meghatározott időpontig. Amennyiben nem fogadják el a hitelezők a javaslatot, akkor felszámolást javasol, annak ellenére is, hogy a felszámolás végére a helyzet tovább fog romlani és a 20% körüli megtérülést sem látja biztosítva.
Valójában ez kiknek jelent óriási fejfájást? (Ahogy a nóta mondja: „sírjon a bankigazgató“. )
Ha ezt higgadtan végig gondoljuk, akkor érthetőbb az is, ha egy sikeres csődtárgyalás után felpattan egy tőzsdei cég árfolyama!
Ha visszatérhetek egy kérdés erejéig a névértékkel kapcsolatos polémiára:
Mit jelent a 100 Ft-os névérték KEG-nél? Valamiféle kötelezvényt a rv. értékére? Mert ha igen, én 100 Ft-ért odaadom nekik az én néhány db-omat! De mivel semmit nem jelent, így továbbra is a piaci árfolyam a meghatározó ez ügyben is.
De lehet hogy valamit nem tudok e tárgyban, akkor szívesen venném, ha valaki elmagyarázná nekem. (Nem provokálni akarok senkit! Tényleg keresem a névértékkel kapcsolatos helyes álláspontot.)