Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #630479

Ebben a szövegben meg érdemi érvvel nem találkoztam, ha tényleg csak ennyi tellik, akkor valóban jobb, ha lezárod a vitát.

De akkor bészéljünk a radarról. 1940 aug.24-el kezdődően az új stratégiának-taktikának köszönhetően 2 hét alatt 200-al több gépet pusztítottak/tettek harcképtelenné a németek, mint amennyit a britek gyártottak. Mivel aktív-tartalék állományuk a britekenek 800 darab volt aug 24.-én elég könnyű kiszámolni, hogy hány hét alatt nullázták volna le magukat. És ugye már jóval azelőtt bekövetkezett volna az összeomlás. A radarok ezalatt is üzemeltek...

Akkor most mit is kezdjek azzal az állításoddal, hogy a radar döntötte el a csatát, ill hogy "a radar és meg is mentette őket, onnantól kezdve lehetetlen lett volna bármilyen német légi támogatású partraszállás." Amikor a németek egyértelműen bebizonyították, hogy a radar ellenére képesek megfelelő harceljárást alkalmazva győzni?

A folytatás elmaradásának okáról meg már írtam lentebb.

Azt is írtam, hogy ettől függetlenül egy nagyon fontos tényezőnek tartom a radart a vereségben, de csak egynek a több közül. A hibás német stratégiát ill. taktikát, technikailag meg a már a sp. polgárháborúban is használt póttartályok hiányát elé sorolom.