Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

tozsdenyul Előzmény: #630258

A Sandhurst hadijáték nem előtte volt, hanem a II. vh után...korabeli adatok alapján.

Az általános vélemény szerint sem valószínű a siker, ha belevágnak.

"The great majority of military historians believe Operation Sea Lion could not have succeeded."

A Földközi-tenger később van, amikor ebből már tanultak. Az angliai csata idején egyetlen torpedóvetésre képes gépük sem volt a németeknek, éppen akkor kezdték el a tengeri csapásmérőképességüket fejleszteni, akkoriban csak a Stuka volt képes tengeri csapásra. A Stukákat meg visszavonták az angliai csatából, mert olyan nagy veszteségeket szenvedtek.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Sea_Lion#German_coastal_guns

"Limitations of the Luftwaffe" bekezdés

Volt olyan nap, ahol 1:5 volt az arány pilótaveszteségben, az eredeti szövegben így van, nem tudom, hogy írtam ide.

A lényeg az, hogy a túlerőben lévő németek kivéreztek a légiháborúban, a pilóták és bevethető gépek száma és aránya csökkent, az angoloknál meg lassan nőtt.

"German fighter and bomber "strength" declined without recovery, and that from August – December 1940, the German fighter and bomber strength declined by 30 and 25 percent."

By 14 September, the Luftwaffe's Bf 109 Geschwader possessed only 67 percent of their operational crews against authorised aircraft. For Bf 110 units it was 46 per cent; and for bombers it was 59 per cent. A week later the figures had dropped to 64 per cent, 52 per cent and 52 per cent"

Én annyit mondottam volna, hogy a németek nem verték tönkre az angolokat, és nem volt sosem légifölényük, mire partra akartak volna szállni, addigra az angol légierő felülkerekedett.

A németek nem tudták pótolni veszteségeiket sem repülőben, sem pilótában, az angolok meg igen, lassan nőtt a pilóták és gépek száma.