Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Spade Előzmény: #629573

én mondjuk kint voltam a múlt héten lapátolni zsákozni a gáton, és heroikus a dolog , meg gyúrásnak is jó de erre alapozni egy hatalmas f@szság. Már régen csak mobil gátat szabadna építeni. Egyrészt 20 m-es körzetben a rendes gátnál is ki kell írtani a fákat másrészt pedig a rendes, inkább hagyományost mondanék gátnál az építés pillanatában eldől h milyen magas árvízre lesz jó, a mobil gátnál az alapozásnál nem túl nagy plusz költséggel lehet olyan alapot csinálni ami 2-3 méterrel magasabbra méretezi a gát magasságát mint amire az adott pillanatban meg is csinálják, aztán egyszerűen lehet magasítani A probléma ugyanis az h a felső szakaszokon épülő mobil gátak miatt is és a globális felmelegedés miatt egyre nagyobb várható esőzések miatt is egy 20 év távlatában 3-4 méterrel is megnövekledhet a rekord vízszint. Most például a bal oldali betápláló folyók meg a rába se áradt csúcsra mi lett volna ha azok is belehúznak ? Ehhez elég lett volna h a ciklon 300 kkilóméterrel keletebbre húzódik Európában. Szal szerintem ezeket a tényeket egész más kontextusban kell újra értékelni. A mobil gátnak nincs valós alternatívája, ez a homokzsákozás meg igen sokba kerül az országnak ebből a kültségből sok 10 km mobil gát megépülhetett volna