Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #625066"Hanem hogy nem "érv" vagy jó pont társkeresésben. Legalábbis nálam. Feleségem se főz, ritkán takarít (én még ritkábban), mosógép mos, mosogatógép mosogat...még csak az kéne, hogy ilyenekkel foglalkozzunk, mint a XIX. század földművesei. A polgárságnak már 100-200 éve is voltak erre cselédei."
A bekezdés első felében az volt a gondolatom, hogy igen kinek mik a prioritások és a (hagyományos) értékek. Utána viszont ez volt: felháborító az hogy így tekintesz a háztartási munkára :-). Egy háziasszony az otthont (!) egész másképp tartja kézben, főzi az ételt, takarítja a lakást, rendezgeti, vasalja a ruhát. Ezt egy cseléd soha nem fogja ugy megcsinálni, hogy te pótolhatónak érezd a háziasszony fáradozásaid. Persze én abszolút értem és érzem az analógiádat. Ok: akkor legyen. Tulajdonképpen minek is neked feleség? Hisz egy cseléd pótolja a háztartási munkák elvégzését, nemi kapcsolatra ott vannak a prostik. Sokkal jobban jönnél ki feleség nélkül, hisz az az érved, hogy ezek pótolhatók (szerintem nem), de ha igen, akkor sokkal szabadabb lennél felség nélkül, hisz "A polgárságnak már 100-200 éve is voltak erre cselédei.", prostik meg még régebben :-) És minek foglalkozzunk olyan vidéki "csökevényekkel" mint a házasság az is csak nyűg, ráadásul régen a házasságot csak 10-20 évre tervezték, hisz az egyik félt elvitte valamilyen betegség, háború, szülés:
http://www.nlcafe.hu/szexesmas/20060422/quota_hazassag_jo_dolog_csak_kicsit_sokaig_tartquot/
"A házasság jó dolog, csak kicsit sokáig tart. Nem kisebb személyiség, mint Eötvös József mondta ezt, akire még ráfogni sem lehet, hogy könnyed, bohém, felelőtlen ember lett volna. Az emberek ősidők óta élnek házasságban, ám amikor a páros házasság létrejött, nem ilyen irdatlan időmennyiségre volt tervezve..."