Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #624798

Hmmm, sokat gondolkodtam, hogy is próbáljam elmondani, hogy mi is az én generációmban a probléma. Nagyon nagy :-) Szóval ez az egzisztenciális tervezés, gazdasági közösség dolog nagyon szép és fontos dolog, azonban egy ház építés folyamatában lehetne az alap dolog, de egy kőműves (hasonlat a mai fiatalokra) ne tervezzen feltétlenül először, hanem először betont próbáljon megtanulni keverni, tehát a mostani késő húszas éveiben járóknak először a seggüket kell felemelni és ténylegesen dolgozni mindegy mennyiért, de tanulják meg mi a munkaba járás, kötelességet teljesíteni (gyorsétterem, szórólap osztás mindegy mit). Hogy ebből nem lehet egzisztenciális családalapítás? persze hogy nem. Ne is gondoljon erre, felejtse el, mert ha belemegy az csőd válás lesz. Igen ha a valagát pihentette otthon és egy buborékhámozda fősulin volt 30 évesen, akkor neki még kell 20(!) év, hogy egzisztenciálisan megerősödjön. Most sokan mondják hogy az 50 éves. Na erre jó az a táblázat amit jó múltkorában belinkeltél hogy (az olaszok?) a fiatal kort ki kell tolni 40-45 éves korig, hisz az átlagéletkor nő (jobb egészségügyi ellátás, bárki bármit mond), jobb táplálékok akik oda figyelnek,könnyebb munkavégzések, kényelem, lehetőség a vitamindús táplálkozásra. Tehát adott minden, hogy 80 éves korára az ember egy korábbi 60 éves életét élje. Magyarán van idő, inkább legyen hosszabb tervezés, de alaposabb. Persze a nőknél ez behatárolt a gyerekszülésre, de ez is kicsit tolódik ki, és tradícionálisan ugy is idősebb pasihoz megy hozzá. De nem is ezt akartam forszírozni, hanem azt h a fiataloknak még a szerszámot is meg kell mutatni (kalapács, kötény, korai kelés). Mert most még arra törekszenek, hogy a munkahelyen ne dolgozni kelljen, hanem elleni, a 100+ HUF-os mobiljukon trollfészbookolni...

Ja, és hogy a hitelből élés az nem élés...