Re: munkaerőpiac
Spade Előzmény: #617692Tozsdenyul,
.
biztos emléxel egy vitánkra, h kiket kéne a szaporodásban támogatni és h mondtam h a mostani evoluciósan kontraszelektív h azt támogatjuk h a legszegényebbek (legbutábbak) szaporodjanak, és akkor jöttél mindenféle hokusz szöveggel normáliseloszlástól multifaktoros blabláig (ami igaz csak ehhez nem sok köze van) meg ordas lerasszizmusozásig, netmasterrel együtt na szóval akkor ezt olvasd el kb. szóról szóra ezt mondtam mint amit a tanulság a végén tudom mindenki hülye, pedig a tények makacs dolgok :)
.
"
A viktoriánus korban okosabbak voltak a britek, az általános intelligenciahányados a szigetországban 1880 óta 14 ponttal csökkent – állítják brit tudósok.
A felmérésben - amelyet Michael Woodley pszichológus vezetett - reakcióidőket vetettek egybe: a 19. században feljegyzetteket maiakkal. Megmutatkozott, hogy átlagosan 183 milliomod másodpercről 250-re nőtt a reakcióidő a férfiak esetében, a nőknél pedig 187-ről 277-re az utóbbi 130 évben.
A kutatók hangsúlyozzák, hogy a valódi intelligenciaszinteket nehéz közvetlenül összevetni, mivel a ma embere iskolázottabb, jobb egészségügyi ellátásban részesül, jobban táplálkozik, viszont a reakcióidő jól mutatja az általános intelligenciát, jelzi a kreativitást és találékonyságot, amelyek jól érvényesülhettek a viktoriánus korban, de mára ezek a képességek sokat hanyatlottak.
"Az intelligencia visszaesése valószínűleg a természetes kiválasztódással magyarázható. A legintelligensebb embereknek immár kevesebb gyerekük van, mint korábban, míg a kevésbé kedvező génekkel bíró embereknek magasabb a túlélési esélye" - mondta Woodley a Daily Telegraph című brit lapnak."