Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: közép/felsőosztály

lagwagoner Előzmény: #617236

"A tan lényege: "Mindenki a saját szintjén nyomorog""

Erről ez a József Attila idézet jut eszembe:

Kedves Jocó! (1916-17?)

De szeretnék gazdag lenni,

Egyszer libasültet enni.

Jó ruhába járni kelni,

S öt forintér kuglert venni.

Mig a cukrot szopogatnám,

Uj ruhámat mutogatnám,

Dicsekednél fűnek fának,

Mi jó dolga van Attilának.

Szóval igen, a gazdaság relatív: valakinek naponta enni húst és süteményt is a gazdagság jele, ami a következő szint neki. Akinek meg van....Gyakron szoktam volt mondani, és megemlékezni, hogy mekkora szerencsénk van, hogy olyan országban élek, ahol mindenkinek jut (vezetékes) ivóvíz, fűtés, áram és angol WC (többnyire). Imába foglalnám azon mérnökök és kivitelezők nevét, akik a rendszer szinten biztosították a társadalom nagy része számára az infrastruktúrát elérhető módon. 100 éve ez a full gazdagság volt.

"akkor élből nem lehetsz boldog azzal, amit megszerzel, hiszen ebben az esetben valójában nem a javat szerzed meg, hanem a kötelezettségeket."

Őőőő....itt még erősen működik a "kundabuffer". nem érzik, hogy az nem az övék...mert hisz ők használják tehát az övék.

"hogy a KAMATOS KAMAT VALÓJÁBAN ERKÖLCSTELEN."

Ezt is fejtsd ki jobban kérlek. tehát, ha a tőketartozásra kamatot teszek, az szabad, azonban a halmozódó kamatra még kamatot tenni az erkölcstelen? Akkor értem.

"

A többé válás semmiféleképpen nem értelmezhető az anyagi világban a többé válás mindenképpen csak az anyagi világon kívül értelmezhető. És ez oly könnyen megfogalmazható:

Nem mindegy, hogy TÖBBED VAN, vagy TÖBB LESZEL."

Ez túl homályos, megfoghatatlan nekünk földi halandóknak. Mi az a vékony vonal, cél, felismerés,ami a valódi értékhez visz. Mindenki tudja, hogy van, de annyira nem látható, ködös, hogy értelmét se látja az átlag ember, hogy szakítva a pénz (adósságrabszolgaság) létne, másfele menjen. Mitől leszünk többek? És ha ha azt hisszük, h többek vagyunk tényleg azok vagyunk vagy csak ez is kundabuffer. Én ebben a bizonytalanságban élek. Éljünk okosan tudva, h ez nem a valóság, de felvéve a mai világ játékszabályait, mintha csak egy játék lenne. Tudjuk, h játék, de komolyan vesszük (Mátrix), és ez még a jobbik eset. Én max ezen szinten vagyok. nehéz úgy élni, hogy testünk itt van, tudatunk 80-90%-a itt van, de tudjuk, h a Mátrixon tul is van valami (sőt az a valóság) de itt vagyunk. lehetünk persze meditáló bölcsek is egy fűzfa alatt vagy mint az Eredet című filmben (biztos láttad), vannak akik folyton álmodnak mert létezni se bírnak a valóságban. Szóval a felismerés kevés a változáshoz.

"aki a "pörögnek az ezresek" kategóriában akar értekezni a vállalkozásról, "

:-DDD örök példamotívum.

"az bizonyosan nem a pénz, a vagyon lesz, hanem az érzelmek. Node aki az utóbbit az előbbiért feláldozza, az hová fog tudni feljutni, avagy továbbmenni? Sehová."

Asztrálmágia.