Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 2013.04.20.

Előzmény: #616695

"És a kiskapuzásos láblógatásban a vagyonos magyarnál alig van ügyesebb."

Izé, a vagyonos magyar miért is túrja a földet, ha nulla befektetéssel vagyonokat kaszálhat? Ez az igazi kapitalista szerintem, az, aki profitot termel és arat ahelyett, hogy kockáztatna. Kíváncsi vagyok, hogy a labanc kapna-e ilyenre pénzt labancisztánban, de vagy egy olyan érzésem, hogy nem.

De hogy hol van ebben a nacionalizmus, no azt nem egészen értem.

Abban viszont nem csekély antimagyarizmus van, hogy a magyarok mind hülyék, de bezzeg a labancok milyen okosak. Még akkor is, ha van benne némi igazság. Csak talán annyit nem veszel észre azúttal sem, hogy kicsit más piacra termelnek, mert a labanc labancisztában labancisztáni mezőgazdasági terméknek adja el a termékét, és ahogy írod, meg sem próbálja errefelé eladni, a magyar meg kénytelen eladni errefelé, mert nincs piaca labancisztánban.

De persze ez hülyeség, tudom én, hiszen a labancnak olcsó magyar munkaerővel könnyű versenyképes "Made in Austria" feliratú termékeket előállítania és labancisztánban eladnia. Ezt valamiért mi nem tehetjük meg.

Tudod, az elméleted már ott megbukik, de csúfosan, hogy magad is beismered, hogy nem a magyar piacra termel a labanc, mert az nem éri meg, magyarán szólva, nemhogy a magyarnak, de a labancnak sem. Ugyanakkor nem kicsit egyenlőtlen a versenyfeltétel akkor, ha a labanc labancisztáni terméknek adja a termékét Wien környékén, mig a magyar termékeket például négy manccsal és hatalmas kampányuszítással teszi teljességgel piacképtelenné.

Tényleg nem értem, hogy mit nem értesz, viszont nagyon nem tetszik amit írsz, mert valami olyan szinten nem látod a bottól az erdőt, hogy félelmetes. Végigírod, hogy mi a különbség, és hogy esélye sincs a magyarnak, majd csodálkozol, hogy ezek után inkább nem csinál semmit és él az "EU szociális támogatásból". Döbbenet.