Hozzászólás
IbizaAz autóról (bővebben):
ez olyan mint a mobiltelefon..akinek nem volt mert nem engedhette meg magának az bunkofonozta..majd státusszimbólum lett.. ma alapból betölti a funkcióját.. a kispálya menözik vele...cigánygyereknél találtak fénymásolt 10ezreseket..kiderült azért kellett azt gondolják sok pénze van..
Már írtam a sokan kifelé élnek sokat számít nekik az mások mit gondolnak róluk..mindig nagyobbnak erősebbnek és okosabbnak akarnak látszani mint amik.. ezekhez vannak a jelvények.. egyik ilyen jelvény a kocsi..De közép vagy felsőközép kategóriás autóval csak kispálya menőzik.. egy középkategóriás skoda mazda ford opel volvo merci közel azonos autók..még pofára is.. szeriintem egy autónak nem feltétlenül kell reprezentálni a valósi státuszodat.. ismerek gazdag embereket teljesen megfelel nekik az audi6 vagy passát..vagy aki építkezésekre jár annak a grand cherokee...
A kocsi alapból használati eszköz..olyan értékben kell venni ami könnyedén kifizethető és betölti a funkcióját..a kocsi az nem vagyonelem (csak ha oldtimer ami évről évre növeli az értékét és nem használatra van)
Az autó az egyik legrosszabb befektetés.. ahogy megvetted már 10%ot vesztettél az értékéből..az a kereskedő aki 10 perce eladta neked már csak 20%al olcsóbban veszi vissza..plusz egyből fejőstehén leszel..fizetsz adókat útdíjakat a benzinár 2/3 a adó.
Én 1/2-3év között veszem az autót..3-6évig használom ha elégedett vagyok vele..
Ha valaki sokat autózik nyílván egy hosszú útra alkalmas és biztonságos autó kell..ha csak 7végén kirándulni a családdal akkor egy egyterű..stb stb..
Ha a munkához drága autó kell akkor azt kell venni..ha az ügyfeleknek az fontos akkor az befektetés..régebben 130kilós kankisebbségiek hatalmas mercikkel kilós aranyláncokkal közlekedtek..mert ebben a körben azt hiszik el amit látnak..amiről beszélsz az a duma..mellesleg az 1-2 milliós láncot oda lehetett adni garanciának, foglalónak egy-egy üzlethez.
Nekem speciel 3 autó kellene:
- a hétköznapokra és dolgozni.. max audi 5, 6
- horgászni kirándulni valami használható terepes..
- élményautó..maserati, merci 500-600slk (régi)..
de sok értelme nincs (most)
Írtam sokan kifelé élnek..(a kispálya zöme ilyen) akinek pénze van az egyszerűen megéli a dolgokat a pillanatot..azt a miliőt amit megvásárolhat magának.