Re: közép/felsőosztály
lagwagoner Előzmény: #615325" 600eFt a pénzkeret, akkor maximum ha 200eFt-ért vegyen autot (ma már válogatni lehet ebben a kategóriában is, meg is tette éppen a Totalcar korábban),"
Én úgy értelmeztem, hogy 600e HUF a pénzkerete az autóra, és lehet, hogy mellette marad még 1,5 M HUF-ja.
" Aztán majd nem fog a fék, de nem lesz rá pénz... na pont erről beszéltem, hogy így nem szabad élni."
Tiszta sor. Szerintem, ha van keresete vagy szülei jól keresnek a 600e-es autókerettel nincs is semmi baj (még ez egy szolid fiatal :-)), de az túlzás, hogy ezért megbízható Volvot-t pláne BMW-t kaphat. De tudod mit? vegye meg, használja, és szívjon vele, és rájön, hogy 600e-ért jobban járt volna egy Hyundai-jal. Ez pont jó tanuló pénznek, hogy nagyobb hülyeséget ne vállaljon be később.
Hogy robogó vagy autó: szerintem nem összehasonlítható, és egy autó sokkal biztonságosabb mint egy két kerekű. Ráadásul a család (szülei) segítségére is lehet: bevásárlás, posta, korházba vitel stb...Hozd el ezt, hozd el azt.
"Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire nem képesek az emberek belátni a lehetőségeiket és egyből a prémiumba akarnak ülni, mert "az nekik jár, mert egyszer fiatalok". "
Ettől a mondástól nekem 20 évesen is herótom volt.