Re: nincs cím
Előzmény: #615355"Az új magyar szabályozással épp az a gond, hogy a közös gyerekkel nem bíró heteroszexuális pár sem minősül családnak, vagy affélének."
Én ezt most egyáltalán nem értem. Az élettársi viszonyban pont az égvilágon semmi sem változott meg, vagyis amit példaként felhoz, az eddig is így volt és EZÉRT lesz ez után is így, nem azért, mert "család, vagy nem család".
Node nem is értem, hogy hogyan gondolja PAPÍROK nélkül ennek a megoldását valaki: Hát odamegy egy k*va adott esetben, hogy tizenöt éve élnek együtt, vagy egy eltitkolt szerető és már rögtön örökségre is igényt tarthatna azon a jogcímen, hogy "ők élettársak voltak"?
Jogállamban vagyunk hölgyeim és uraim és JOGszolgáltatás van minden jogállamban. A szerzett jog is csak akkor szerzett jog, ha bizonyítható, az pedig különösen egy párkapcsolat esetében bizony igazán papíralapú dolog, hiszen mi lenne errefelé akkor, ha bárki és bármikor BEMONDÁSRA(!) szerezhetne örökséget. Nonszensz.
Az, hogy ez most kibukott, az PONT AZÉRT történt meg, mert végre definiálva van a család, és sokan most csapnak a homlokukra, hogy "tényleg, hát nekünk milyen biztosítékunk, papírunk van"? Oszt, mi is az elvárás? Hát nem az, hogy akkor csinálunk papírokat, á nem, hanem az, hogy papírok nélkül is legyenek jogaink.
El vagyok képedve.