Re: közép/felsőosztály
phiona Előzmény: #615073Nemtom, valszeg absz rossz helyen kopogtatok vele de sztem a boldogság – vagyonbeli gazdagság korrelációja nem ilyen egyértelmű. Az egyéni szintnek megfelelő költési lehetőség legyen meg, sokakat a nagy pénz inkább nyomaszt(ana) ha nem Mannon isten kényszeres és kompenzáló hívei. Nem csak szentek éltek boldogan kevés pénzből.
A boldogok ott élnek és úgy ahogy nekik megfelel és ez az igazi gazdagság – ezzel egyetértek, mert ez a szabadság és a szabadság az igazi boldogság. Viszont h ehhez kell-e mindenképp vagyon: nem feltétlenül. Ha külföldön élsz hosszabb ideig sem az szabja meg h mit fizetsz érte, gyakran 1 sokcsillagos szállodánál hangulatosabb a filléres egyetemi campusnak kiválasztott ezeréves ház.
Az viszont teljesen igaz sztem is h a gazdagság gondolkodás- és életforma, de nem a vagyontól függ hanem a belső gazdagságtól. Aki rászorul igazolja csak magát és növeli az egóját pénzzel, ismertem ismerek igen színvonalas embereket akik semmilyen körben nem kerültek soha zavarba csak mert nem pénzesek – ehhez persze kell a lélek nyugalma gazdagsága. Ami nem harapós nem üldözésmániás nem kirekesztő, viszont szeretetteljes elegánsan nagyvonalú és befogadó.
Aki csak vagyonos az ált keresi a határokat h mire megy vele, bunkó módon ordíttatja a jachtjáról a zenét éjjel mert megteheti, kifizeti a büntit és ő a király, emberileg zsákutca. Még inkább az annak az útja aki erre vágyik de esélye sincs és a virtulaitással játszik – de ez messzire vezető lenne.