Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ibiza

Hitelről.

Alapból nálam két hitel van: a jó és a rossz hitel..jó hitel ami pénzt hoz..tehát veszel valamit amit később haszonnal eladsz a költségek levonása után..

és a rossz hitel ami a fogyasztási hitel..veszel valamit te használod ennek fizeted az összes költségét kamatát..és

a legrosszabbak az olyanok mint a lapostévé vagy a dvd lejátszó..itt ahogy megveszed kicsomagolod és már csak 50%-ért tudod eladni..vagy az autó amit a telephelyről kihozva már -10%-ot ér..

mint minden dologban ebben is vannak kivételek..ha a mostani áron veszel lakást saját használatra akkor van esélyed arra 10éves távon ne romoljon a pénzed benne.. (mondjuk ha elvégeznél egy jelen- vagy jövőérték számítást akkor nem látnál szép dolgokat összevetve az ingatlan vásárlási ára és a hitel kölségeivel.)

A fogyasztási hiteleknek azért van létjogosultságuk hiszen ez egy előrehozott fogyasztást finanszíroz..kell egy Tv a családba..1év alatt tudom mondjuk összespórolni..akkor megveszem hitelre és egy év alatt visszafizetem a hitelt és "csak" a kamatokat és egyéb költségeket fizetem.

Az autó az egy kis luxus (nálunk) az emberek életében ad egy kényelmet szabadságot..ha megtehetik hagy legyen nekik.

A gond ott van amikor sok ilyen "rossz" hitele van az embernek mert kellett autó a tv a csúcsáron vett ingatlan..és még erre rátesz a válság a valuták soha nem látott árfolyamai..esetleg a megváltozott életkörülmények..elvesztett munka vagy egészség..Fiatalon az emberek optimisták azt gondolják fiatalok erősek és csak jobb lehet majd a helyzetük mint ami éppen volt a döntés pillanatában és ez a normális gondolkodás. DE kell egy alap pénzügyi kultúra..a jövedelem 10%-át meg kellene takarítani..ezért mondom alacsonyak nálunk a bérek..a legtöbb ember örül ha nullára kifut.

chf hitelről.

amikor valaki chf hitelt vett fel kiröhöhte a ft hitelest..mekkora barom..nem tud számolni..csak megjegyzem akkor a chf hitelesnek igaza volt. Azért volt igaza mert felvették 148-160Ft nál a hitelt alacsony volt a kamata..és az árfolyama soha nem volt ennél magasabb tehát joggal lehetett rás számítani itt marad vagy esetleg még valamennyivel kevesebb is lesz, tehát egy elfogadható kockázat volt.

A válság alaposan betett ennek.

A gondom az a chf-esekkel akkor nagy volt a pofájuk mekkora pénzügyi zsenik..és mekkora hüjék a huf hitelesek utána meg saját döntésük következményeit az állammal az én pénzemből akarják kifizettetni a kárukat..Ha chf mondjuk lement volna 100Ft-ra akkor nem tüntettek volna azért hagy fizessék már be a különbözetet az államkasszába.

Amúgy én japánjen hitelben hittem volna (most pont jó lenne) mert defláció volt minusz kamatot kaptak a betétesek..ha ezt itt kihelyezik japán bankok 4-6%-ra akkor mindenki boldog lett volna.

Persze nem a bankok nem valós devizával fedezett hiteleire gondolok (mert chf hitel sem chf fedezetű) hanem valódi deviza fedezetű itelre.