Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: moderálás

lagwagoner Előzmény: #614649

"Zabalint: Én is úgy gondolom, hogy sohasem volt társadalmi osztály függő, de nem én vagyok aki a kasztrendszerben gondolkodik."

Nem: rosszul látod. Azt viszont látni kell, hogy helyzete, felfogása, tudása, hozzáállása behatárolja lehetőségeit. És az valóban úgy van, hogy a gyári munkásokkal valóban hamisan elhitették, hogy lehetnek középosztálybeliek, és megvehetik az ami egy középosztályra jellemző: 2 új autó 50nm/fő lakóterületű ingatlan, külföldi utazás. Tehát elhitették, hogy egy 130 000 HUF/fő/hó bevételű egyén ezt fenntarthatja, hogy ő több. pedig ez egy ártó hazugság kb így:

http://www.kppmd.com/wp-content/uploads/2012/01/fat-man-looking-mirror.jpg

TEHát tudasodni kell az emberekben, hogy mik és mik alehetőségeik ÉS AZON BELÜL mit érhetnek el nagy valószínűséggel. Az eddig gyári munkás voltál de ezentúl cukrászdát nyithatsz Bécsben típusú bullshitet meg el kell felejteni. Hisz nem ért hozzá, nem ért a vállalkozáshoz, nem nőtt fel pénz kezeléshez.

Erről szól a besorolás. Ha meg képes az ember kitörni is felkapaszkodni, akkor meg teljesen mindegy a dolog. De igen is van behatárolódás.