Re: közép/felsőosztály
lagwagoner Előzmény: #614537"hát ""hitelből"", mert annak AZONNAL látszik az eredménye és ""nem kell érte előtte dolgozni""."
Ez könyvelési szempontból egy nagy mínusz jel!
"Először élvezni a gazdag életet, a vagyonos életet és majd utána ledolgozni az egész életében."
Fejcsóválva még rá is bólintanék, ha csak tőketartozásról beszélnénk (bár a legtöbb embernek az is épp elég probléma. Nem beszélve, ha 20 év alatt (futamidő) kisebb fizetésű állást kap, valamint amire felvette az összeget, annak piaci értéke esik, márpedig esik, amortizálódik), na de OTT A KAMAT (+ pár "jutalomév" amiért dolgozhat!! EMBÖRÖK! Milyen érzés 10 millió forintnyi kamatért 5-10 évig INGYEN dolgozni? Én pengéért nyúlnék vagy ott hagyva az ingatlant senkinek se szólva külföldre utaznék).
" most fiatalon és majd ledolgozod, ÖREG KORODRA UGYANOTT LESZEL"."
Öreg korban? Amikor jönnek a betegségek? Kopnak az izületek?Rugalmatlanabbá válnak? Fáradékonyabb? Nem lenne jobb pont öregkorban inkább lazán élni? Wellness szállodákban kezeltetni sajgó izületeinket? Nem pont idős korban van rá igény a kevesebb munkára. Ahogy Csintalan Sándor mondta a hírtv-n az azóta megszűnt betelefonálós forumon egy fiatal betelefonálónak aki a sok munka miatt panaszkodott:"30 éveseN??! Ami a csövön kifér, úgy kell dolgozni" Én is azt mondom: annyit dolgozzon fiatalon, hogy ideje se legyen azon gondolkodni, hogy mire költsön, nem hogy élvezni azt, és akkor nem vág bele baromságokba. A kölcsön kamatát meg ugy is meg kell fizetni PLUSZBAN ÉVEKKEL FIZETVE. Ja és öreg korban dolgozni? Ki mondta azt a hiteleseknek, hogy bárki is akarja őket alkalmazni 55-60 felett? Súlyos tévedés, amikor arról megy a diskurzus, hogy öreg korban, hogy fogja ellátni mostani munkáját. Sehogy, nem ő kell. Meg kell nézni, hogy kiket vesznek fel. Már kik dolgoznak a legtöbb helyen újként. Én múlt héten voltam bankban, gyógyszertárban, benzinkútnál egy napon (pénz, olaj, gyógyszer, figyelitek? avilág mozgató javai) Mind 20-on éves volt akikkel kapcsolatban voltam. Szóval piaci szempontból van mindenkinek 20-25 éve, hogy megteremtse gazdasági feltételeit (utána csak a vakszerencse van) poroszos fegyelemmel! És ezt az időt jó volna nem hiteltörlesztésre fordítani!
"Csak hát, ezt az emberek nem akarják belátni,"
Nem is kell! Ki kell számolni! Már minden szerencsétlennek van valamilyen IT kütyüje. Egy rohadt táblázakezelővel nem tudja ezt kiszámolni (ha csak belegondolok is ideges leszek, erre a mentalitásra harapok de nagyon)? Nem, a fészbook bezzeg megy ezerrel.....
Meg is érdemlik....(tisztelet a kivételnek)
"
Mert a marxizmus szerint mindenki egyforma okos, tehát ha neki nincs, akkor a másiknak sem jár. "
Ezt észrevettem, csak azt nem gondoltam, hogy ez is "fentről" jön/jött.
"Szerintem már írtam, de ide kívánkozik, annak idején kiadtak Amerikában egy könyvet azzal a címmel, hogy "Hogyan legyen milliomos?" A könyv több száz oldal volt, de csak az utolsó oldalán volt egyetlen szó:
ÍGY."
Ez nagyon kemény!!