Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: közép/felsőosztály

lagwagoner Előzmény: #613945

"Szerintem meg kell tanítanulni, és meg kell tanítani a gyermekert is küzdeni, úgy hogy örülni tudjon egy kósza apró emberi örömnek is. Meg kell tanítani a dacolással árral, viharral. Meg kell tanulni túléllni. És várni hogy kisüssön a nap."

1. Ez valahol adottság. 2. Csak az tudja ezt megtanítani gyerekének, aki maga is képes erre (enélkül bort iszik és vizet prédikál), különben a gyerek hiteltelennek tekinti a szülőt? És most komolyan, szerinted a szülök hány százaléka tud küzdeni, örülni az apró dolgoknak, és túlélni?

"Soha , de soha nem volt ez a világ az a hely ahol a sültgalamb az átlagember szájába repült volna."

Pedig az elmúlt 40 év ebbe az illuzióba vitte az embereket, és valljuk be az (átlag)magyarnak soha nem volt olyan "jó" és kényelmes dolga, mint a 70-es évektől 2008-ig. Annak ellenére, hogy (kisebb nagyobb) hazugságon alapult ezen időszak. De valóban, amit mondasz a küzdésről nagy-, déd-, ükszüleink erre a tanításra hitelesebbek lettek volna.

"Ki mondta hogy csak az lehet boldog aki a kulturális exisztenciális normáknak nagyon jól megfelel?? "

A magyarok nagy része. és ők szerinted mit adnának át? Hogy csak úgy lehet 50 millás házad, ha csalsz, lopsz. Mert nem azt adja át, hogy lányom/fiam "én rossz úton jártam, nem az anyagiakon múlik a boldogságod", hanem azt "látod fiam,fizettem a törlesztőket és hogy jártam" Légy agresszív és sumák, menj külföldre" Szóval tévutat, tévutra halmoznak.