Re: közép/felsőosztály
lagwagoner Előzmény: #613325Igen ezt a cikket én is belinkeltem és sok igazság van benne.
Én csak azt nem értem, hogy ide miért kell marxistázni (jó én is beidéztem, hogy Marx osztályelmélete érezhető benne, de ezt nem minősítésként értettem, hanem h egy filozófustól származik ilyen pont.)
De mint neked is írtam, és ha nevén nevezzük a gyereket, attól még a gyerek nem változik. Hogy a Lenin út holnaptól Gyöngyvirág út, attól az út, a házak, az emberek ugyanazok maradnak. Szóval nem értem ezt az ideológiai feszengést...miért fontos ez, és a kispolgárral mi a baj (ha ahhoz egy kiszámítható egzisztencia tartozik, még ha szerényebb is, de kiszámítható).
Én matematikai besorolás miatt "vitatkoztam" veled, hogy a medián miatt mi a középosztály.
Valami eszembe jutott: valakinek van 300e HUF havi alkalmazotti jövedelme és 300e HUF-os tőkejövedelme. Elbocsátják, és az új helyen 150e-ért alkalmaznák (ugyan az a munka). Elvállalja?
"És egyebekben mivel ezzel tölti el az életét, ezért nem is csinál semmi hasznosat, és ezért nem is lesz belőle senki sem. És ezért természetesen a kormány a hibás, akit el kell zavarni, hogy eljöjjön a marxizmus, amiben végre újraosztják a lapokat és amiben ő is lehet még pufajkás."
Pedig minden osztály élhetne szimbiózisban, ha elfogadná sorsát. Ma már szinte a melós (kollégámmal csak elit prolinak nevezzük az önérzetes 20-as 30-as éveikben járó hitelből éldegélő facebookolós emberkéket, akik nagyon ****ának érzik magukat) sem akar lehajolni a porba (meghúzni a csavart). Csak nekem szol a főnök, hogy mi a f@szért nem megy az adott gépészeti egység, hogy képtelenek vagyunk rá megcsinálni. Semmi probléma abba hagyom a laptopomon az ajánlatkérő levél írását, kicsoszogok a klimatizált irodából és két csavart meghúzok (holott közgazdasági végzettségem van szemben az elit proli gépészekkel) a porban, de semmi gond, engem nem érdekel, hogy a pénzemért söpörni kell, csavart húzni, csigát takarítani vagy svájcba ajánlatkérő levelet írni. De akkor ne is köpködjenek az elitproli kollegák, hogy másfélszer több a fizum és tőkejövedelmem is van. Mondtam is nekik, hogy a kocsmában nyugodtan sírjatok és köpködjetek rám a jelzáloghiteleitekkel együtt....:-)
Na meg is volt a panaszkodásom :-) De ez így van valóban. Ma már mindenki egyenlő és jár a tuti....