Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

lagwagoner Előzmény: #613112

"30-as években is "MÉRNÖK ÚR" volt egy mérnök,"

Pont ez jutott eszembe: a Mérnők Úr! Sőt a társadalom szemében (nem a párt) még a 60-as, 70-es években is az volt. Manapság meg...:

"Amiről írsz, az pontosan az a marxista butaság, hogy az elit az értelmiség a diplomával jár, illetve, hogy ez ugyanaz. Pedig nagyon nem az."

néha én is fogom a fejemet. Sajna, amikor valami következetlenségen kapom a főnökömet, és szóvá teszem (négy szem közt), akkor ennyi a válasz: "én vagyok a főnök, és a főnöknek mindig igaza van" Ilyet hogy mondhat egy mérnök szerinted? Ja igen: ez a különbség a felettes és a vezető között. Egy felettesnek mindig igaza van (ill. ez az egyetlen jogara) valóban, egy vezető pedig nap mint nap megmutatja, hogy miért ő a VEZETŐ és miért van ő a hiearchiában feljebb. Na de akkor visszatérünk a biszkubéla korszakhoz, annyival kiegészítve, hogy "na itt a papírom vazze" tpusú "főnökök" lesznek, hogy ne érje szó a ház elejét.

Persze a kapitalizmus védelmébe rendezhetnénk sokak számára kellemetlen farokméregetést (nettó vagyon alapján ki a nagyobb), de az ezek szerint megbolygatná a hiearchiát, sokak számára kellemetlenül :-).

"Kívülálló nem igazán tud cégbe bevásárolni, csak gondolj arra, hogy a magyar tőzsde hogy lejáratta az egész cégbe befektetés ideológiát, holott a tőzsdének pont arról kellene szólnia, hogy bekerülnek a kis, feltörekvő cégek, amelyek forrásokat vonnak be és utána hasznot osztanak, illetve még a részvényeik ára is növekedhet."

Jajj de jó hogy ezt íly szépen megemlítetted, pont ezt szoktam magyarázni másnak, aki lenézi a tőzsdét. Hogy eredetileg ez lenne az értelme, csak mivé lett züllesztve. Ahelyett, hogy a munkás fennmaradó jövedelméből bunkofont, meg könnyűfém felnit vesz, miért ne vehetne részesedést egy zöldségfeldolgozóban, gyógyszeralapanyag szállító cégben vagy amiben akar, és ha szemétkedik vele a cég, akkor büszkén mondaná (kollektívan), hogy köszönöm szépen, ha "eldöntitek mit akartok, szóljatok", addig megyünk szétnézünk cégeinkben :-) Ez mekkora büszkeség lenne. A tőke a legjobb érdekképviselet, nem a szakszervezet. Ehelyett mi van? Farokbehúzás, tőketartozással.

De igen: a cég(rész)eladás a balekfogásról szól :-(

"Ezért csak zárt körben, zárt rendszerben lehet ilyenbe belépni és ha lehet is, az soha nem publikus."

Igen, jobb cégeket nem is szükséges publikussá tenni. De akkor egy alkalmazottnak a tőkejövedelmen kívül esélytelen hogy tőkés legyen (vállalkozás cégtulajdonban), valahol ez egy szerencsefaktor is, hogy jó helyen legyen jó időben.

"Csak gondolj arra, hogy amikor a kamionos cégről volt szó, akkor feldobtam errefelé, hogy ha többen beszállunk, akkor meg lehet játszani, mert akkora kockázat már nem lenne benne, de "hirtelen" elpárolgott minden lelkesedés, hiszen a valóság az, hogy az errefelé írógatóknak jellemzően nincs pénze, csak eljátsszák a műmájert, illetve ha van, akkor meg nem más által adott ötletbe teszik bele, hanem a sajátjukba."

Egy idegenben ne is várd :-) Ráadásul népszerűséged eléggé csökkenőben van (vagy csak a látszat :-))?

Nekem a kamionos céggel kapcsolatban azt mondtad, hogy nem is nagyon éri meg beszállni és téged sem érdekel, mert nagyon kicsi lenne (az is pengeélen tátszol) a haszon. Ráadásul a fuvarozás manapság....szinte költségáron végzik.