Re: közép/felsőosztály
lagwagoner Előzmény: #612309"Akinek alkalmazottja van, az már foglalkoztató, már persze, ha működőképes az, amit csinál. Hiszen akkor VAN TŐKÉJE, amiből ezt is meg tudja valósítani. Ez már élből több, mint a munkásosztály, hiszen TŐKÉSRŐL beszélünk, még akkor is ha icipici tőkésről van szó."
Még a végén kiderül, hogy igazi CAPITALista vagy :-) Ezek szerint a tőke a meghatározó a te értelmezésedben: vállalkozásban (rész)tulajdon, ingatlan (nem lakó) ami termel, tőkejövedelem stb...
Fúúú, nagyon hülyeséget fogok kérdezni, mert nem értek a vállalkozáshoz, de mindig is érdekelt (és kompetens személytől még nem tudtam megkérdezni), hogy kb. (mai lehetőségekhez mérten) mekkora pénzügyi tőke kellene egy jól működő cég résztulajdonlásához, amivel mondjuk jövedelemben egy 200-300e-es alkalmazotti fizetést kiválthatok. Egyáltalán: ha egy cégbe belefektetek, a cég résztulajdon értéke mi alapján változik (mik szokták garantálni, hogy a cégtulajdonrész értéke ne csökkenjen). Régebben megkerestek téged, hogy szállj be egy szállítmányozási cégbe, amibe nem vágtál, mert számításaid azt mutatták, hogy necces profit. Mostanában adódott valami más lehetőség?
"hogy bárki képes vállalkozni. Egy nagy frászt! "
Én azt szoktam hallani, hogy sok előjog megilleti a vállalkozót, amit az alkalmazottat nem.