Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: közép/felsőosztály

Előzmény: #612195

Alapvetően azt akartam érzékeltetni, hogy igazából az alsó-közép-felső osztály besorolásnak valójában manapság nincs semmi értelme, egyszerűen azért, mert a rettenetesen szóró jövedelmek miatt valaki élhet jobban alkalmazottként, mint egy kisebb föld birtokosaként.

Amig van állása.

Egy alkalmazott mindig csak alkalmazott marad, amitől élhet elképesztően jól magyar viszonylatban, de messze nem élhet úgy, mint az, aki őt alkalmazza. És ezen van a lényeg, azon, hogy FIZETÉSBEN gondolkodtok. Ez a nagy hiba. Mert amig fizetésben gondolkodsz, addig kizárólag a "munkásosztályról értekezel" és ebben próbálsz alsó-közép-felsőosztályt létrehozni, azonban az osztályoknak NYILVÁNVALÓAN semmi köze a fizetésekhez.

És a felső osztályba nyilván nem lehet bejutni fizetésből.

Egyebekben a kispolgár, középpolgár és nagypolgár definíciója nem tőlem származik, hanem ez a definíciója, amit körülbelül, emlékezetből idéztem.

Ugyanakkor véleményem szerint ez sokkal jobban mutatja a társadalom tagozódását, és azt, hogy attól, hogy valaki "önfoglalkoztató", attól még nem lesz vállalkozó, mert valójában ettől még mindig a munkásolysztály tagja marad.

Az én besorolásomban tehát nincs alsó, közép és felsőosztály, hanem a társadalom tagozódását mutatta be - és pontosan azt, hogy mi a baj Magyarországon: Az, hogy nincs ilyen tagozódás, csak különböző fizetések, de a fizetések és az életmód többnyire köszönőviszonyban sincs egymással.

Csak gondolj bele, ha a fizetések, és az életmód minimális köszönőviszonyban lenne, akkor a deviza- és egyáltalán a hiteles probléma nem is létezhetne, mert az én társadalmi eszményképem alapja az "addig nyújtózkodj, amig a takaród ér". És ha jobban megnézed, egyáltalán nem azok építettek az agglomerációban főúri udvarházakat meghaladó méretű épületeket, akik megengedhették volna maguknak, hanem jellemzően azok, akik nem engedhették volna meg maguknak.

Pont ez a probléma véleményem szerint, hogy az emberek nem értik meg, hogy a fizetés nem jelent előrelépést az adott osztályból, azt a vagyon adja meg, de különösen akkor, ha már legalább részben a vagyon jövedelméből él.

Amig csak dolgozik, addig alkalmazott és a munkásosztály része. Egyebekben, csak az érdekesség kedvéért írom, hogy ahogy több pénzed van és nőnek az igényeid, úgy nőnek a költségeid is. Egy eurómilliót kereső vezetőnek a költségei is magasak, hiszen személyzetet, nagy házat kell vezetnie, szóval ebből nem fog annyit félretenni, hogy milliárdos legyen, elég csak megnézni azt, hogy a dollármilliárdosok listájára azért nem olyan egyszerű felkerülni. Sőt mi több, a nagy magánvagyon sem jellemző rájuk, egyszerűen azért, mert az életmód igényli a fizetést és ezáltal zárul be az ördögi kör, amiből nem lehet kiszállni.