Re: nincs cím
Előzmény: #611770Eleddig nem szerettem Patait, de most PATAInak írom és ideiglenesen felvettem a jó emberek listájára. Mert amit itt leírt, az pontosan az, amit én is szoktam mondogatni. A félreértések elkerülése végett nem azért adok neki nagyon jó pontot, mert azt mondja, amit én, hanem azért, mert végre ezt mondja:
"Aki gyúnyolódik Matolcsyn, Magyarország ellen dolgozik - válaszolta az MNB szavahihetőségét firtató kérdésre Patai. A jegybank független, a bankoknak ezt tiszteletben kell tartaniuk, jó volna, ha a sajtó abbahagyná ezt a "gyűlölködést" - mondta Patai. Aki ezt teszi, a Bankszövetség elnöke szerint az ország mellett a "saját pénztárcája ellen dolgozik""
Ahogy írtam Margarettának, hát ki fényezzen minket, ha mi sem tesszük? De ha már nem fényezzük, legalább ne fikázzuk már!
És ez is egy érdekes gondolat, mert ez is az, amiről értekeztem korábban, arról, hogy miért is fizetett simor andrás csinovnyik ki hatalmas pénzeket a jegybankban állomásozó, semmire sem jó pénzekre?
"Kéthetes kötvények
Fontos a jegybanknak végiggondolnia, hogy kéthetes kötvény elhelyezésére ne lehessen módja azon bankoknak a jegybanknál, amelyek Magyarországon nincsenek jelen. Én csak azokat a bankokat képviselem, amelyek tagjai a Magyar Bankszövetségnek, vannak azonban olyan bankok, amelyek néhány százmilliárd forinttal úgy vesznek részt a jegybanki kötvényállományba való befektetésben, hogy nem vállaltak Magyarországon kockázatot. Így a kötvényállomány anélkül is csökkenthető, hogy kárt okoznánk a banki kockázatvállalásnak - mondta Patai."
Cui Prodest?
Kinek az érdekét képviselte az a csinovnyik, aki idegen bankárok számára kockázatmentesen fizetett jegybanki alapkamathoz rögzített hatalmas pénzeket?
Mert itt most Pataiból azért tisztességesen kikívánkozott, hogy mennyire nem értett egyet és hogy mire tartotta azt a csinovnyikot, ami Magyarországon tevékenységet sem végző bankárokat, uzsorásokat, maffiákat finanszírozott többek között a legálisan jelen lévő bankokkal szemben? Lesznek még itt érdekességek.
Mondhatni, nagy valószínűséggel már ezt a programot is közösen állították össze, és lesz ennek még folytatása.