Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #611317

Szerintem engem marhára nem érdekel, hogy egy seftes szerint mi vagyok.

A bullshitet fejezzed be. Azt kérdeztem, hogy én aki nem a belső sz*r újraturmixolásában vagyok érdekelt, hanem multiknak dolgozom, ugyan mivel ellentételezzem zseniális ámokfutásod ellenoldalát. Ha a kiskereskedelmi rendszerbe betolsz magasabb fizetéseket, akkor azzal pont azért nem érsz el semmit, mert a rendszer kívülről zárt, azaz az ehhez szükséges béremelés ellenértékét a szektornak áremeléssel kellene kigazdálkodnia. Mivel azonban az árak nyugati szinten vannak, ezért erre nincs lehetőség, így rendkívül magas munkanélküliség következne be, ami viszont már tényleg biztosítaná a rendszerben termelődő profit "kevesebbeknek több" típusú átrendezését.

"ha szolgáltatsz akkor a nagyobb kereslet (a magasabb bérek okán) lehetőséget ad a áremelésre."

Vagyis mivel árat emelsz, ezért pont azt tudod elérni, hogy kitermelheted a bért, azaz adsz a sz*rnak egy pofont, mivel a szolgáltatások áremelkedése pontosan azt fogja eredményezni, hogy azok is annyiba kerülnek majd mint nyugaton, ami annyit tesz, hogy jóval kevesebbet fognak belőle igénybevenni, ugyanis ettől több pénz nem lesz a rendszerben. Magyarán, megduplázod a béreket és megduplázod az árakat, akkor az egyenleg ténylegesen igénybevehető és igénybevett szolgálatások esetén pontosan egyenlő lesz. Az egy más kérdés, hogy az árszínvonal kiegyenlítődik, de ez természetesen több pénz termelésére nem alkalmas.

Tetszőleges rendszerre igaz ugyanis az, hogy ha azt zárttá tudjuk tenni legalább egy pillanatra, akkor meglátható az, hogy abban pénz, érték nem keletkezhet. Ergo ha a kiskereskedelemből kívánod kitermelni a több bért, akkor az csak annyit fog jelenteni, hogy kevesebben fogják kitermelni a kevesek több bérét. Ugyanis attól, hogy a szolgáltató szektorban több bért fizettetsz ki, attól nagyobb kereslet pont azért nem lesz, mert több lesz a szolgáltatások ára.

"A minimálbérért nem kapsz motivált munkaerőt..ha zsebből adsz motivációt akkor egyszerűbb ha legálisan fizeted..fehéredik a gazdaság a munkavállaló sem kiszolgáltatott..vagy kap vagy nem."

Mindössze azt felejted el, hogy a minimálbéresek közel 2/3 része ténylegesen minimálbéres, egyszerűen azért, mert még ennek a költségeit sem tudja kitermelni. Attól, pedig, hogy a zsebbe fizetett pénzt legálisan fizeted ki, attól pontosan egyetlen fillérrel sem kerül több a gazdaságba. Azért ez elég triviális szerintem: Ha ugyanannyit kap, akkor ugyanannyit költhet el, ebből a szempontból, hogy ezen összeg mekkora hányadát képezi a legális jövedelem az pont teljességgel értelmetlen.

"A betanított munkásokat vagy a szakmunkásokat fizetik minimálbérrel..ezek bizony sokat és keményen dolgoztatják..ez nem szolgáltatás nem kiskereskedelem..ez gyártás..jelentős hasznot hozva a munkaadóknak...a munkaadók vagy visszafizetnek a magasabb hasznukból vagy emelik az árat."

EZT viszont már te sem gondolhatod komolyan, egyszerűen felpakolnak és elhúznak Ibizalandból, ahol egy ámokfutó úgy képzelte a lakosság felzárkóztatását, hogy baromi nagy adóterhet ró a munkáltatókra. Pont erről értekeztem, hogy teljességgel komolytalan vagy, nem képzeled, hogy egy multinak beszállító (amire a magyar ipar és gazdaság igen jelentős része épül) majd árat fog tudni emelni - egyszerűen bedobja a törölközőt és majd érkezik Kínából az áru.

"még is ez a véleményem..mert ismerem a gazdaságot.,,mi hova hat."

Fogalmad sincs róla makro szinten, de valószínűleg mikro szinten sem.

"Írtam ha Ausztriában vagy görögo.ban u.azért az árért tudnak pizzát adni 5xös bérért akkor valahol lecsapódik a haszon.."

Ebből látszik, hogy semmit sem értesz abból, amiről értekezni kívánsz immár nagyon sokadszorra. Fogd fel: A rendszerbe bemegy egy bizonyos összeg, ez az az érték, amit a társadalom előállít. Attól, hogy a sz*rt másképpen paszírozod át, attól ebből nem lesz több, mert nem lehet több, viszont az adóemeléssel, meg béremeléssel még azokat is a padlóra küldöd, akik jelenleg még bírják a versenyt.

Mivel pedig a vállalkozások többsége a túlélésért küzd, ezért alsó hangon tépné át bármely ügyvezető a torkodat a fenti gondolatmenetért, de kétségtelen, hogy mondjuk a Munkáspárt prominenseként osztatlan sikert érnél el ezzel az ideológiával.