Re: nincs cím
Előzmény: #611274Pedig igazán szívesen idéztem be a kormánypárti hűséggel igazán nem vádolható Portfolió cikkeit és az ő véleményüket az ügyben, hogy akár 2% növekedést is elképzelhetőnek tartanak.
Egybekben felhívom figyelmed, hogy nagyjából úgy nézett ki a magyar GDP becslés, hogy fogtuk az Eurostat adatait (ahogy azt kell) aztán annak alapján számoltunk egyet. Ezek után jött terrorisztán és a marxisták, amikor is bőszen teleordítottak minden médiumot, hogy "hazudunk", majd ezek után csöndben visszavették az egész EU-ra vonatkozó előrejelzésüket. Ezek után persze mi is visszavettünk, mire kezdődött előlről ez a ciklus a hangos hazugsággal és a csendes beismeréssel, hogy ők hazudtak. Erről szól már egy ideje az EU zóna, az Eurostat, és ez tavaly különösen szépen láthatóvá vált.
Három évvel ezelőtt pedig amit az EU hallucinált, és ahogy gondolkodott (inclusíve írásos papír arról, hogy nincs válság, Görögország egyedi példa, Ciprus bankjai AAA besorolású álomszépek minden vizsgálat szerint), arról tényleg szót se ejtsünk, mert az akkori AAA álomországok ma nem egyszerűen alattunk vannak a szó minden értelmében, hanem de facto csődben lévőnek árazzák őket.
Azért ehhez képest mi egyáltalán nem állunk ám olyan rosszul, csak el kell tudni helyezni mindent a megfelelő környezetbe. Így például ha az EU/EUR övezet legalább stagnálni tudott volna, akkor tényleg minimum 5-7%-nál kellene tartanunk, de így, hogy omlik össze, így éppen az a csoda, hogy nem volt képes magával rántani bennünket és még csak annyival sem zuhantunk meg, mint az átlag. Sőt mi több, átlagon felüli, példáértékű országgá váltunk. Én ezt nem tartom sem rossz, sem kis eredménynek.
Kétségtelen, hogy a sajtó és a kommunikáció borzalmas, de ettől még jóérzésű ember különbséget tud tenni a mókusok és a patkányok között.
Egyebekben soha nem értettem, és most sem értem, hogy téged miért töltene el örömmel ebben az esetben, ha neked lenne igazad és én tévednék. Hasonló helyzetben én boldogan vállanám, hogy tévedek és nem erőszakoskodnék azért, hogy nekem lesz igazam. Én ebben az esetben ennek egyáltalán nem tudnék örülni, mint ahogy jellemzően* nem is szoktam az előző kormányok alatt annak örülni, hogy igazam van.
*:például annak örültem, hogy az ingatlanadó nem került bevezetésre, mert igazam volt abban, hogy Alkotmányellenes. De az más volt.