Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #611257

Én egyáltalán nem azt írtam, hogy év-év alapon hol állunk.

Én arra válaszoltam, amit te (ti) írtál, hogy az első negyedévben mi lesz az eredmény növekedési szempontból az előző negyedévvel összevetve. Ez szerintetek csökkenés lesz, szerintem meg növekedés az eddigi adatok alapján.

Az, hogy ezzel még nem érjük el a tavalyi év adatait sem, az ebből a szempontból indifrerens, mert nem az év-év adatokról értekeztetek és nem is arról kell értekezni, hanem a negyedéves adatokról, arról, hogy IDÉN lesz-e növekedés, avagy sem.

Az éves növekedés szempontjából pedig totálisan indifferens az, hogy az előző éves negyedévben mik voltak a számadatok, mert a tervezett éves növekedési ütemet a decemberi záró adatokhoz kell mérni, és nem az előző éves negyedéves adatokhoz méricskélni. Egyebekben mivel tavaly zuhanás volt, most meg emelkedés, így még ahhoz képest is jobb lesz az eredmény, de ez már igazán apróság, hogy ebben sem lenne igazad :)

Egyébként, lehet, hogy szerinted nem nagy szám az, hogy két hónapja növekszünk, de ezzel mondjuk momentán piszkosul lepipáljuk az EU-t. Nem mellesleg, a tervezett 0,5-1% körüli növekedéssel sem érnénk utol a tavalyi csökkenést, de nem is ez a cél, hanem az, hogy ne csökkenjen tovább a GDP, hanem már növekedni kezdjen. Mert ez a lényeg, az, hogy növekszik, vagy csökken. Márpedig most az a lényeg, hogy ez is növekedést mutasson ki (akármilyen szerényet is), mert akkor nem marad semmiféle racionális érvük sem a terroristáknak arra, hogy Magyarország miért ne kerüljön ki a túlzott deficit eljárás alól.