Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #610559Mennyi hsz, komoly érzelmeket váltott ki a téma úgy látom. :)
"
komolyan nem akartak hitelezni, még kétszeres fedezet mellett sem. Csokigyáros tudna neked mesélni, hogy nem adtak semmilyen projektre forrást a bankok."
Vmi kis rálátásom nekem is van erre a területre. Az nem igaz, hogy nem adnak/adtak hitelt cégeknek. Csak nehezebb hozzáférni, szigorítottak egyet a bírálaton. Annak adtak ahol nagy biztonságot láttak több éve működő cég jó számokkal, régi kapcsolat stb stb. Egy cég ami rögtön hitellel indította volna működési múlt nélkül egy beruházásra pl az régen se volt egy sima eset, hát még most a vérzivatarban. Mikor kiadott projekthitel hegyek dőltek be, sok egyéb nyalánkság mellett. :)
Ez végülis érthető folyamat, de nem akarom nagyon ragozni miért már írtam róla még de-t oti topikban. Talán még annyival egészíteném ki , hogy elég sok pénzt haza is talicskáztak anyabankokhoz elmúlt 2-3 évben, mellette pedig kényszerű feltőkésítések voltak nagy veszteségek miatt.
Érdekes időszak.
Vsz ez egy elég jó összefoglaló: http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/csodat_tesz-e_matolcsy_mai_bejelentese.182179.html
Amit nem igazán értek benne, hogy az mnb-s swap igénybevétele egy Otp mérlegfőösszegét miért csökkentené? Vsz csak akkor csökken ha a devizát kitalicskázza külföldre anyabankhoz , de hát Otp-nél ez a történet nem játszik. Szóval ezt igazán nem tudtam hová tenni, de a többivel egyetértek .