Re: nincs cím
Előzmény: #610622"én az euro szétcsapást úgy értem h szétesik, lesz, DM, frank, líra stb, akkor akiknek euro betétjei vannak megszívják, mondjuk majd valódi pénzre váltják 20%-40% illeték fejében, viszont a kormány által kibocsátott USD kötvényeket (mint legutóbb) majd szépen ki kell csengetni a névértéken."
Erre írtam, hogy AMI EUR-ban van adósság (pl P€MÁK, IMF+EU+WB), az is eliminálódna, pont ezért. Azt, hogy éppen mennyi lenne a szalldó, azt nehéz megbecslüni, de összességében az adósságszolgálat BÁRMENNYIVEL csökken, az nagy megkönnyebülés lesz, hiszen a tartaléknak jelenleg nincs semmi haszna sem.
"egy szó mint 100 az az eur tartalék nem atombiztos mielőtt bárki azt hinné és nem biztos h jobb, sőt adott szint felett kifejezetten rosszabb, mint a magyar állampapír (feltéve , és mindaddig amíg 3% az AHT hiány)"
Node még egyszer jelezném, az hogy az MNB EUR-ban mutatja ki összesítve a tartalékot, az nem azt jelenti, hogy az EUR-ban van, hanem azt, hogy ebben a devizanemben tartják nyilván az egészet ;) Van abban mindenféle az SDR-től az USD-n át az EUR-ig, hiszen pont ugyanúgy kevert, mint az államadósság, amit ugye szintén EUR-ban szoktak kimutatni.