Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: és akkor megszólal a barbár média

prospero Előzmény: #610444

Beszélgettem mostanában ezekről az intézkedésekről, amiket Orbán hoz alkotmányügyben és arra jutottam, hogy szerintem is hiba, amikor a parlament az AB jogkörét oly módon korlátozza, hogy az AB nem vizsgálhatja az alkotmányban foglaltakat. Azaz az alkotmányt magát nem vizsgálhatja, a törvényeket igen, ezért a parlament olyan dolgokat emel az alkotmányba, amit törvényi szinten lehetne szabályozni, kikerülendő az AB vizsgálódását. Értem sokak véleményét, hogy a parlament egy nép által választott testület, az AB pedig nem, és az AB nem állhat felette az alkotmánynak. Ugyanakkor a választási rendszerünk úgy módosult, hogy bárki - akár az ellenzék is könnyen szerezhet 2/3-ot egy következő választáson - és nem feltételezek az ellenzékről annyi önkontrollt, mint a jobboldaltól - talán sokak számára nevetségesnek hangzik ez.

Nem felejtem el, hogy egyszerű többséggel a jelenlegi baloldali ellenzék privatizálni akarta a mnyp pénztárakat, több biztosítós rendszert akart és hajszálon múlt, hogy nem vezették be a központi értékalapú ingatlanadót. És annak, hogy ez nem sikerült, sokat köszönhet a magyar társadalom az AB-nek, ami alkotmányellenesnek nyilvánított néhány intézkedést...

Szóval én azt mondanám, hogy szükséges lenne visszaállítani az AB jogkörének nagy részét a legkésőbb a következő választások előtt, azzal együtt, hogy az AB kerékkötője lehet a kormányzásnak...