Re: a szigetlakók :o)
Előzmény: #609101Kolléga úr.
Erre a pozícióra egy Németh Miklóst is megválasztottak akinek semmiféle pénzügyi, gazdasági előélete nem volt, egy kommunista miniszterelnök volt, ami önmagában minősíti a pozíció színvonalát és az elvárt tudást, valamint azt, hogy ez egyfajta "protokoll bürokrata" szerepkör. Ezen túlmenően, annak úgy húsz éve volt és mig akkor ez hatalmas nagy lépés volt előre Németh Miklós számára, ez most pontosan ezért minősíti azt, hogy ezt kapta "érdemei elismerése mellett" az előző jegybankelnökünk. ENNYIRE TARTJA A SZAKMA. És én pontosan ezt mondtam már akkor, amikor még elnök volt, hogy bukott, semmire sem tartják és érdemei elismerése mellett fog egy asztalt kapni, mert ennyi az egész ember és ennyire tartják.
A többiek egyébként köszönik szépen, egészen jól elvannak:
Surányi ugye már nem CIB legfőbb főnök (azért az se rossz pozíció ám jegybankelnökség után, mert SZAKMAI pozíciót kap, vö előző gondolatom), hanem Intesa Sanpaolo regionális vezetője, ami már pénzügyi körökben is számottevő pozíció. Ez nem bürokrata protokoll hely, ez magas szintű szakmai irányító pozíció.
Járai gründolt magának egy biztosítót és még számos más érdekeltsége is van és nyilvánvalóan esze ágában sem lenne "álláspályázatot beadni" és elásni magát egy íróasztal mögé élete végéig, hogy megkapja a nyugdíját.
És mint írtam, szerinted egy milliárdos hová akarna még előremenni "szakmailag"? Mennyi "fizetést" akar még kapni? Wazze, neki gyárnak, bankjának, biztosítónak, bármijének kellene lennie, nem pedig "állásért kellene kuncsorognia"!!
A csinovnyik csinovnyik maradt és nem csak lélekben, hanem tettekben is.