Re: ohne kreativirung
Ibiza Előzmény: #607631épp most írtam be.
"Sztem ma 5% ra nyomják a kamatot..további csökkentést én később sem várok...ezzel már lehet növekedés és azon a szinten van ahol még bejön a tőke.
Várok még két intézkedést:
1. A banki kötelező tartalék kamatát csökkentik vagy fokozatosan eltörlik..
2. a 2 hetes MNB kötvény kamatát (ebben fürdenek a bankok) jelentősen csökkentik
ezekkel motiválva bankokat a hitelezésre..
A valuta hitelek forintra váltásában is lesz sztem az MNB-nek szerepe..és talán az állami vagyont is átveszi egy pakkban mol manyup..), levegőhöz juttatva a kifeszített kormányt.. beindulhat az életpálya modell..oktatás és tán egészségügy esetleg állami alkalmazottak."
A GDP arányos eladósodottsággal nem kéne foglalkozni..nem kéne nagy energiákat benne tartani mert most 80% de ha duplájára emelkedik GDP akkor fele lesz..
A franciák spanyolok olaszok simán átmehetnek a 3%-os hiányon..mert tudják a magasabb hiánnyal lehet csak növekedést generálni..
A mélyszegénységgel kell valamit kezdeni..mert ez tarthatatlan..az is lop rabol aki dolgozni szeretne..
Írtam a minimálbért kell alaposan megemelni (a járulékterhek emelése nélkül) mert akkor lesz meg a munka becsülete..ha valaki dolgozik és minimum kap 120ezret nettó.. a segély meg max 60ezer..akkor ez erős motiváci a munkára....a segélyeket is a nyomorszintre emelni max 60ezer.
Az emberek nagy része 70-100ezer között keres egy másik része max 150et..hiába 240ezer az átlagfizetés..