Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mai majom

Netmaster

Érdekes, hogy a turizmus milyen válságálló szegmens, az egész EU-ban nő, Ciprust kivéve, ahol összeomlott.

Még a súlyosabb recesszióval kűzdő államokban, mint pl. Mo. is növekedés van, viszont az látszik, hogy van is hová nőni, hiszen ha a hasonló méretű környékbeli államokat összevetjük, akkor Mo. nagyon el van maradva.

Mo. 1,3 millió vendégéjszaka

Csehország 2,2 millió

Ausztria 8,3 millió (!)

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/images/7/7a/Nights_spent_in_tourist_accommodation_establishments%2C_December_2012.png

Az általános növekedés okai lehetnek egyrészt a válság miatt megnőtt mobilitás, illetve az erős verseny miatt sokkal olcsóbbá vált repülés is.

---

Bojár Gábor, akit, gondolom, nem kell bemutatni, írt egy jó cikket az innovációról és arról, hogy miért teljesen fölösleges, sőt kifejezetten káros közpénzt adni a vállalkozásoknak, abszolút igaza van, nagyon jó mondatok. Az innováció és az állam két olyan fogalom, amelyek kizárják egymást.

"A valóban jó projektekre bőven van pénz a tőkepiacon, több a befektetésre vágyó pénz, mint jó csapat piacképes projektekkel. Egy idő után a kuratórium akkori vezetője így fordult hozzám: "Gábor, én értem a logikádat, még akár el is tudnám fogadni, de az ateizmust nem a templomban szokták hirdetni." A célzást megértettem, le is mondtam a kuratóriumi tagságomról.

Azóta közpénzeket vállalkozásoknak osztogató testületekben nem vállaltam tagságot. Ma is úgy gondolom, hogy ezek a pénzek ártanak a vállalkozásoknak. A kár sokkal nagyobb, mint a feleslegesen odaítélt adófizetői pénz. Ez a pénz ugyanis arra tanítja a jobb sorsra érdemes vállalkozásokat, hogyan kell jól pályázni, és nem arra, hogy a piacon hogyan kell boldogulni. Saját szakterületemen, a szoftverfejlesztésben öt olyan magyarországi céget ismerek, amelyek a világpiacon vezető pozíciót tudtak elérni saját területükön és impozánsan növekednek tovább. Közös jellemzőjük, hogy soha egy filler adófizetői pénzre nem pályáztak. Vagy megéltek vevőikből és egyáltalán nem volt szükségük külső tőkére, vagy ha mégis, azt gond nélkül megkapták a tőkepiacon. Nem féltek a versenytől, sőt keresték a versenypályát, ahol győzni tudnak."

http://www.napi.hu/allaspont/bojar_gabor_az_allam_es_az_innovacio_%E2%88%92_rossz_parositas.547297.html